Ruotsalainen superhyökkääjä Zlatan Ibrahimovic teki viime kesänä vain yhden kauden kattavan sopimuksen Manchester Unitedin kanssa. 35-vuotias Zlatan otti kuitenkin nopeasti Valioliigan haltuunsa ja siksi pitkin kautta on spekuloitu United-sopimukseen sisältyvän optiovuoden käyttämisestä. Toisaalta taas huhut ovat vieneet Zlatania milloin minnekin, Pohjois-Amerikan MLS-sarjaan etunenässä.

Ibrahimovic kuitenkin loukkasi vakavasti polveaan viime viikon torstaina pelatun Anderlecht-ottelun loppuhetkillä. Tarkempi diagnoosi paljasti kauden olevan ohi ja Zlatanin joutuvan leikkauspöydälle. Kentille paluu venyy mahdollisesti ensi vuoteen.

Unitedin manageri José Mourinho ei ole aikaisemminkaan painostanut Zlatania julkisesti jatkosopimuksen tekoon, mutta etenkin loukkaantumisen jälkeen portugalilainen haluaa antaa luottokärjelleen täyden toipumisrauhan.

– Näin tärkeän leikkauksen alla on ajanhukkaa puhua tulevaisuudesta. En tiedä, mitä Zlatan aikoo tulevaisuudessa tehdä, enkä edes halua tietää juuri nyt, Mourinho vastasi toimittajien uteluihin BBC:n mukaan.

– Haluan vain, että vaikea leikkaus on ohi, jotta hän saa aikaa toipua vammastaan ja valmistautua seuraavaan siirtoon. Zlatanin seuraava askel on jotain, jota hän todella haluaa. Sanoin niin jo ennen kuin hän loukkaantui.

Ruotsalainen itse on vakuutellut palaavansa takaisin entistäkin vahvempana ja vannonut, ettei hän aio luovuttaa. Zlatanin asenne teki Mourinhoonkin vaikutuksen.

– Näyttää siltä, että Zlatan ei aio luovuttaa, vaan taistelee. Se on sitä Zlatania, jonka minä tunnen. Hän on taistellut koko ikänsä. Tulevaisuus on henkisesti hyvin, hyvin vahvan miehen käsissä, Mourinho kehuu.