Manchester Unitedin hyökkääjälupaus Marcus Rashford on joutunut tällä kaudella tottumaan uudenlaiseen rooliin. Zlatan Ibrahimovicin vallattua kärkipaikan José Mourinho on siirtänyt 19-vuotiaan englantilaisen laiturin paikalle.

Pelipaikan vaihtumisesta huolimatta Rashford on esiintynyt kaikissa kilpailuissa 45 ottelussa. Pelejä on siis kertynyt Ibrahimovicin ja Paul Pogban jälkeen kolmanneksi eniten Unitedissa.

Rashfordin myöntääkin Ibrahimovicin vaikutuksen tehneen hänestä kokonaisvaltaisemman pelaajan.

– Erityisesti hänen vaikutuksensa nuoriin pelaajiin on uskomatonta. Nyt kun voin pelata vasemmalla ja oikealla, näen kokonaiskuvan eri tavalla kuin viime kaudella. Oli asioita joita minulta ei luonnostaan löytynyt. Erilaisiin asioihin menee aina aikaa tottua. Se mitä olen oppinut häneltä on korvaamatonta, Rashford avasi The Telegraphin haastattelussa.

Kokonaisvaltaisuus on hyväksi

Ibrahimovicin loukkaannuttua loppukauden ajaksi Rashford on siirretty takaisin kärkipaikalle. Nuorukainen on tyytyväinen siitä, että hän pystyy nyt pelaamaan Cristiano Ronaldon ja Gareth Balen tavoin myös laidalla.

– Kun katsot maailman huippuhyökkääjiä, vain muutama on puhdas ysinumero. Harry Kane, Robert Lewandowski ja Luis Suárez. Sergio Agüero? Häntäkin voi peluuttaa syvemmällä kymppipaikalla. Hyökkääjiltä vaadittavat taidot ovat nyt erilaisia kuin aiemmin, Rashford lisäsi.