Manchester City ja Manchester United kohtaavat torstai-iltana valioliigakauden toisessa Manchesterin derbyssä. Lähtöasetelmat otteluun ovat todella jännittävät, sillä joukkueet löytyvät sarjataulukosta perättäisiltä sijoilta neljä ja viisi. Paikallisvastustajien piste-ero on vain yksi piste.

Man Cityn valmentaja Pep Guardiola nosti ennen ottelua yhden pelaajan vastustajaltaan esiin. Se ei ollut maailman kallein pelaaja Paul Pogba, PFA:n vuoden maalivahti David de Gea tai paljon puhetta herättänyt nuorukainen Marcus Rashford. Guardiolan mielestä hehkuttamisen arvoinen pelaaja on joukkueen 35-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja Michael Carrick.

– Hän on ehdottomasti yksi maailman parhaista puolustavista keskikenttäpelaajista, jonka olen nähnyt koko elämäni aikana.

Carrick on Wayne Rooneyn jälkeen pisimpään Man Unitedia edustanut pelaaja. Yli 400 ottelua seurassa pelannut englantilainen on tällä kaudella saanut minuutteja tililleen 31 pelissä.

– Olen Michael Carrickin suuri fani, Guardiola jatkoi kehumista.

Manchester City voitti joukkueiden aiemman kohtaamisen tämän kauden Valioliigassa Old Traffordilla 2-1 -lukemin. José Mourinhon miehistö on kuitenkin tällä hetkellä vaikeasti voitettavissa. Se on hävinnyt edellisen kerran lokakuussa.

– He ovat hyvä joukkue. Hyviä kilpailijoita, laadukas ryhmä ja hyvässä vireessä. Heillä on Valioliigassa pitkä putki tappioitta. Odotamme innolla ottelua.