Middlesbrough’lla oli taatusti syytä hymyyn, kun se kukisti keskiviikkona Sunderlandin maalein 1-0 ja säilytti ohuen oljenkortensa taistelussa sarjapaikastaan. Voitto oli Borolle vasta kauden viides, mutta erityisen makea se lienee ollut Rudy Gestedelle.

28-vuotias Beninin maajoukkuemies oli pelannut ennen Sunderland-ottelua Valioliigassa jo uskomattomat 43 peräkkäistä ottelua ilman ainuttakaan voittoa. Putki on valioliigahistoriassa yksittäisen pelaajan pisin. Nyt Gestede pääsi kentälle 76. peliminuutilla ja vajaan 20 minuutin uurastuksen jälkeen tuomari päätti ottelun Boron tuuletuksiin.

OptaJoe

@OptaJoe
43 - Rudy Gestede ended a Premier League record run of 43 appearances without a win, appearing as a late substitute in this game. Conclude.

Vieläköhän Gestede mahtaa olla muistanut, kuinka voittoa tuuletetaan, sillä edellisen voittonsa hän sai Valioliigassa kauden 2015-2016 avauskierroksella? Tuolloin hän pelasi vielä Aston Villassa. Kyseinen ottelu Bournemouthia vastaan päättyi Sunderland-pelin tavoin 1-0, ja Gestede teki ainoan maalin.

Middlesbrough hankki kärkimiehen Villasta tammikuussa kuudella miljoonalla punnalla. Borossa verkko ei ole kuitenkaan toistaiseksi heilunut.

– Rudy on ollut todella hyvä ensimmäisestä päivästä lähtien, todellinen huippuammattilainen. Hän paiskii armottomasti töitä joka päivä, ja pyytää jatkuvasti lisätehtäviä parantaakseen pelinsä puutteita, Boron manageri Steve Agnew kommentoi Sky Sportsille ennen viime lauantain Bournemouth-peliä.

Middlesbrough’n edellinen voitto sarjaottelussa tuli 17. joulukuuta, kun se kukisti Swansean maalein 3-0.