Torstai-illan Manchesterin derbyn ehkä kohahduttavin tapaus oli Marouane Fellainin punainen kortti. Ottelua oli pelattu noin 84 minuuttia, kun belgialainen sai ensin keltaisen kortin taklattuaan Sergio Agüeroa. Pian tämän jälkeen hän pukkasi päällään argentiinalaista kasvoihin ja lensi ottelusta pihalle suoralla punaisella kortilla.

– En katsonut tilannetta, mutta siinä oli varmaan osaksi pienet ainekset punaiseen korttiin ja osaksi tuomio johtui erittäin kokeneesta ja viisaasta argentiinalaispelaajasta, José Mourinho kommentoi tapahtunutta.

Manchester Unitedin valmentajalta kysyttiin, toimiko Fellaini typerästi tilanteessa.

– Marouane sanoi, että sai punaisen kortin, koska hän on Marouane. Martin Atkinson (ottelun erotuomari) sanoi minulle, että hänen mielestään se oli punainen kortti, mutta näin Agüeron pelaajatunnelissa ja en huomannut murtunutta nenää tai ruhjottua naamaa. Hänen kasvonsa olivat kivat kuten aina.

– Jos Sergio ei olisi heittäytynyt maahan, niin se ei missään nimessä olisi ollut punainen kortti, mutta Marouane antoi hänelle tilaisuuden siihen.

Punaisesta kortista huolimatta Man United sai vajaamiehisenä pidettyä lukemat tasatilanteessa.

– En tiedä punaisesta kortista, mutta tiedän, että pelasimme 15 minuuttia kymmenellä pelaajalla. Poikien tapa taistella pisteestä oli todella uskomatonta.

Manchester United säilyi sarjataulukossa sijalla viisi. Matkaa Mestarien liigaan oikeuttaviin paikkoihin on vain yksi piste.