Sunderland on totuttu viime vuosina muistamaan uskomattomista ihmepelastumisista kauden loppuhetkillä, mutta tällä kaudella Mustia Kissoja ei pelastanut enää mikään. Kymmenen vuotta jatkuneen valioliigataipaleen päättyminen varmistui Sunderlandin 0-1 -kotitappiossa Bournemouthia vastaan (raportti).

Aiemmin urallaan Evertonia ja Manchester Unitedia valmentanut David Moyes otti viime heinäkuussa vastaan Sunderlandin managerin tehtävän. Kausi oli kuitenkin suossa tarpomista alusta loppuun, ja skottiluotsi sai kokea uransa ensimmäisen sarjasta putoamisen.

Sunderlandin kannattajat ovat vaatineet Moyesin eroa, ja valmentaja itsekin toteaa, että vielä on liian aikaista sitoutua seuraan ensi kaudeksi. Nyt on ilmeisesti aikalisän paikka.

– Siinä lienee kyse kahdesta tai kolmesta viikosta. Meidän kaikkien täytyy tarkastella kaikkea tekemäämme ylhäältä alas, Moyes aprikoi BBC:n mukaan.

Moyes varoitti erikoisesti Sunderlandin kannattajia tulevista vaikeuksista jo, kun kaudesta oli pelattu vain kaksi kierrosta. Ja oikeassa mies olikin, sillä Sunderland on voittanut kauden aikana vain viisi ottelua.

– Minulla on Valioliigasta yli 400 ottelun kokemus, ja tiedän, miltä hyvä kokoonpano näyttää. Aistin jo kauden alussa, että tästä tulee raskas työsarka, ja olen mieluummin ihmisten kanssa suorapuheinen kuin kerron heille jotain muuta, Moyes jatkoi.