Everton-valmentaja Ronald Koemanin mielestä hänen joukkueensa ei tulisi olla niin riippuvainen siirtohuhujen keskellä olevasta Romelu Lukakusta.

23-vuotiaan hyökkääjän ei uskota kirjoittavan seuran kanssa uutta jatkosopimusta ja näin ollen hänet tulisi myydä ensi kesänä, jotta pelaaja ei pääsisi siirtymään vuoden päästä ilmaiseksi haluamaansa joukkueeseen.

Yksi Lukakun eniten siirtospekulaatioissa esiintynyt joukkue on Evertonia vastaan tänä viikonloppuna pelaava Chelsea.

– En tiedä vielä jääkö Lukaku seuraan. Näemme kauden loputtua, mitä tulee tapahtumaan, Koeman kertoi Reutersille ennen Chelsea-ottelua.

Belgialainen edusti lontoolaisseuraa ennen siirtymistään Evertoniin. Lukaku pelasi Chelseassa 15 ottelua ja jäi niissä maaleitta. Nykyisessä joukkueessaan tahti on ollut toisenlainen. Yhteensä pelaajalla on 162 ottelua Evertonin paidassa ja maaleja noissa on syntynyt 86.

Tällä kaudella hän on tehnyt 24 valioliigamaalia ja pelejä on sarjassa on kertynyt 33. Evertonin seuraavaksi parhailla maalintekijöillä Ross Barkleyllä, Kevin Mirallaksella ja Seamus Colemanilla on kasassa neljä maalia pelaajaa kohden.

– Maalinteossa on liian suuri ero Lukakun ja muun joukkueen kanssa. Tarvimme enemmän pelaajia, jotka ovat 26-, 27- tai 28-vuotiaita.