Valioliigaan ensi kauden nousseen Brighton & Hove Albionin manageri Chris Hughton on kommentoinut seuran maalivahtitilannetta The Argus -lehden haastattelussa.

Brightonia edustaa 32-vuotias suomalaismaalivahti Niki Mäenpää, jonka sopimus on päättymässä tähän kauteen. Myös ykkösvahti David Stockdalen sopimus on umpeutumassa, ja useamman seuran kerrotaan olevan miehen perässä.

Samassa tilanteessa ovat vasen laitapuolustaja Gaetan Bong ja West Bromwichista täksi kaudeksi lainattu Seb Pocognoli.

– Kyse on jatkuvasta prosessista. Ne ovat päätöksiä, jotka meidän pitää tehdä, mutta mielestäni olemme terveessä tilanteessa, Hughton toteaa.

– Joskus seurat voivat olla tässä tilanteessa, jossa monen pelaajan sopimus on umpeutumassa kauden päättyessä. Ne ovat asioita, jotka ovat olleet tiedossamme jo jonkin aikaa ja joiden osalta jatkamme työntekoa, hän jatkaa.

Stockdalen kiinnittäminen olisi Brightonin kannalta ensisijaisen tärkeätä. Englantilainen on pitänyt tällä kaudella maalinsa puhtaana 20 kertaa, ja hän ylsi kakkoseksi äänestettäessä seuran vuoden pelaajaa.

– Toivomme ehdottomasti hänen jatkavan. Tilanne on mikä on. Hänen sopimuksensa päättyy kesällä, ja keskusteluja käydään hänen ja hänen edustajiensa kanssa.

Valioliigan kärkiseuran Chelsean sanotaan havitelleen Stockdalea tammikuussa kakkosvahti Asmir Begovićin korvaajaksi. Myös miehen kotikaupungin seura Leeds United on osoittanut kiinnostusta.