Vappuaaton aattona kello 17 Suomen aikaa alkoi neljä ottelua Valioliigassa. Southampton sai St Mary’sille vieraakseen Hullin, Stoke isännöi West Hamia, koillisessa kohtasivat Sunderland ja Bournemouth, Leicester matkasi West Bromwchin vastustajaksi Hawthornsille. Kun Suomessa samoihin aikoihin pelatuissa otteluissa kärsittiin räntä- ja lumisateista, oli Brittein saarilla ainakin tuloksellisesti todella kuivaa.

Otteluissa suurimmat panokset olivat putoamisuhan alla olevilla joukkueilla, joista varsinkin Hull yritti vierskentällä ottelun alussa uutterasti. Sille kirjattiin kolme maalintekoyritystä Southamptonin nollaa vastaan. Tauolle mentäessä lukemat olivat kuitenkin lohduttomat; kumpikaan joukkue ei saanut vetoakaan kohti maalia.

Avausjakson ainoa osuma nähtiin Hawthornsilla, kun Jamie Vardy onnistui siirtämään Leicesterin johtoon Shinji Okazakin syötöstä 43. minuutilla. Hallitseva mestari oli ennen kierrosta kuuden pisteen päässä putoamisrajasta.

Syvimmällä sarjassa oleva, jo varmana putoajana pidetty Sunderland pyrki maalintekoon ahkerasti mutta huonolla prosentilla. Ensimmäisen nelivitosen aikana sille merkittiin yhdeksän yritystä, joista kuitenkin vain kaksi kohti Artur Borucin vartioimaa maalia. Bournemouth yritti sekin tiukasti, ja sai pallon kertaalleen kehyksiin Joshua Kingin toimesta.

AFC Bournemouth 🍒

@afcbournemouth
19: OFF THE BAR AND THE POST!!! A simply magnificent effort from King in the box at a tight angle is so unlucky not to fly in!!

#SUNBOU

Bournemouth have hit the woodwork 19 times in the Premier League this season, only Spurs have hit it more (20).

Would have been a blinder.

Tahmeus jatkui toisella jaksolla – Vardyn osumaa lukuunottamatta tulostaulut näyttivät puhdasta nollaa kaikissa peleissä, kun niitä oltiin käyty 70 minuuttia. Valmentajat hakivat ratkaisuita jopa poikkeuksellisilla pelaajavaihdoilla.

Match of the Day

@BBCMOTD
Some news!

(of sorts)

Darren Fletcher is on for West Brom - he was left out by Tony Pulis today after a run of 86 consecutive PL starts.

Bournemouthin leirissä osumaa odotettiin rankkarista, jota ei koskaan vihelletty.

82: HUGE penalty appeal turned away! Fraser threaded in King who looked to be held back. Nothing given.

#SUNBOU

Lopulta Kirsikat myös tekivät osuman, 89. peliminuutilla. Maalin sai nimiinsä uskomattoman kovaa kautta pelaava norjalaishyökkääjä King. Ottelu päättyi Sunderlandin tilannetta edelleen synkistäen numeroin 0-1. Black Cats varmisti tällä tappiolla putoamisensa Valioliigasta.

FourFourTwo

@FourFourTwo
Sunderland have been relegated from the Premier League after their 1-0 defeat to #AFCB.

4 - No side has been relegated from the @premierleague on more occasions than Sunderland. Goners.

Kello 17 otteluita summaa hyvin, että Southamptonin Dusan Tadic epäonnistui pilkulta pelin ollessa lisaäajalla. Hull saalisti maalittomalla tasapelillä yhden pisteen taisteluunsa putoamista vastaan. Myöskään Stoke ja West Ham eivät saaneet toisistaan selvää, vaan päätyivät maalittomaan tasapeliin.