Burnley oli ainoana valioliigajoukkueena ennen lauantaita ilman ainuttakaan vierasvoittoa sarjassa. Kaikki kauden matkapelit olivat kartuttaneet sen pistesaldoa ainoastaan neljällä pisteellä. Lauantain Lontoon-reissulla vieraskirous kuitenkin nujertui 2-0 -voitolla ja Burnley pääsee vihdoinkin kotimatkalle täysi pistepotti tuliaisinaan.

Erittäin hyvässä vireessä viime aikoina ollut Crystal Palace ei pystynyt avaamaan Burnleyn puolustusta kuin harvakseltaan, ja Burnley puolestaan yllätti isäntien alakerran rivit yllättävänkin helposti.

Ensimmäisen maalitilanteen sai kuudennelle minuutilla aikaiseksi erittäin tehokkaan maalis-huhtikuun pelannut Christian Benteke. Belgialainen laukoi tulisesti rankkarialueen rajalta, mutta Burnley-vahti Tom Heaton venyi komeaan torjuntaan.

Kaksi minuuttia myöhemmin verkko heilui toisessa päässä kenttää. Stephen Ward löysi keskeltä Ashley Barnesin, joka pääsi lähietäisyydeltä maalintekoon tultuaan vain näennäisesti Palace-puolustuksen häiritsemäksi. Helponnäköinen maali Burnleylta. Tilannetta seurasi ruma temppu kotiyleisön puolesta, kun katsomosta heitettiin Barnesia päähän ilmeisesti tupakansytyttimellä. Sakkoja lienee kotiseuralle luvassa.

16. minuutilla Barnes sai maalin jo toistamiseen Palacen rysään, mutta osuma hylättiin aiheellisesti käsivirheenä. Vielä jakson loppupuolella Crystal Palace sai erinomaisen paikan tasoittaa ottelu, mutta Luka Milivojevicin veto paraatipaikalta kulmapotkun jälkitilanteesta viuhui ohi maalin.

Toisella jaksolla ote siirtyi hiljalleen yhä enemmän ja enemmän Crystal Palacelle, mutta Burnleyn taistelutahto oli tänään rautainen. Muun muassa kulmapotkuja Crystal Palace pääsi yrittämään peräti 14 kertaa, mutta mitään kovin vaarallista niistä ei saatu aikaiseksi.

Reilut kymmenen minuuttia ennen 90 minuutin täyttymistä ahneen kotiyleisön tuomarille vislaamiset näyttivät tällä kertaa aiheellisilta. Wilfried Zaha kolattiin rankkarialueella nurin, mutta oikeudenjakajan pilli ei soinut.

86. minuutilla toisessa päässä kuitenkin tapahtui. George Boyd lähetti kuusi minuuttia aiemmin vaihdosta sisään tulleen Andre Grayn karkumatkalle, ja tämä ampui etukulmasta kauden yhdeksännen maalinsa. Ensimmäiset kotikannattajat suuntasivat tässä vaiheessa jo kohti parkkipaikkaa.

Burnley ohitti kauden ensimmäisen kotivoittonsa myötä sarjataulukossa Crystal Palacen ja repi eron putoamisviivaan jo kahdeksaan pisteeseen. Näyttää yhä enemmän siltä, että taistelu putoamisviivan tuntumassa muodostuu vain Hullin ja Swansean keskinäiseksi kamppailuksi.

1975 - Burnley have won their first top-flight game in London since a 1-0 victory at QPR in January 1975. Metropolis.