Tottenham kohtaa Arsenalin sunnuntaina Pohjois-Lontoon derbyssä viimeistä kertaa perinteikkäällä White Hart Lanellaan. Voitolla Spurs varmistaisi Arsenalia korkeamman sarjasijoituksen ensimmäistä kertaa 22 vuoteen.

Vaikka Tottenhamin ja Arsenalin kehityskäyrät osoittavatkin tällä kertaa täysin vastakkaisiin suuntiin, Arsenalin kokenut ranskalaisvalmentaja Arsène Wenger varoittaa Spurs-kannattajia odottamasta lähivuosilta liikoja. Wengerin mukaan hyppy keskisuuresta pysyvästi suurten joukkoon ei tapahdu hetkessä.

Vaikka Tottenham onkin saanut kauden aikana useita avainpelaajiaan Harry Kanesta, Dele Allista ja Eric Dierista alkaen sitoutettua jatkosopimuksiin, operoi se edelleen verrattain pienellä budjetilla.

– Jos budjettierot suurseurojen kanssa ovat liian suuria, on kärkikahinoissa pysyminen pitkällä aikavälillä mahdotonta. Kun joukkue nousee kärjen tasolle, jossain vaiheessa parhaat pelaajat haluavat samoja palkkoja kuin muut pelaajat sillä tasolla. Jos palkkaerot ovat liian suuria, on parhaita pelaajia mahdoton pitää, Wenger uskoo.

Myös Tottenhamin muutto (Wembleyn kautta) uudelle kotistadionille kaudesta 2018-2019 alkaen huolettaa Arsenalin nokkamiestä.

– Siellä pelaaminen ei tunnu yhtä kotoisalta kuin ennen. Sopeutumiseen voi kulua kaksikin vuotta, Wenger toteaa.