Kun Stoke ja West Ham panivat pisteet jakoon maalittomassa lauantai-iltapäivän ottelussa, ottelun juhlituin sankari oli parhaaksi pelaajaksi valittu Stoke-vahti Jack Butland. Englannin maajoukkuevahti oli ollut pitkään sivussa loukkaantuneena ja sai juhlia kauan kaivattua nollapeliä ensimmäisessä edustusjoukkueen kotiottelussa paluunsa jälkeen.

Butlandin tähtihetki oli etenkin puolen tunnin kohdalla torjuttu Andre Ayewin saksipotku. Torjunta sai ansaitun fistbumpin jopa Ayewilta itseltään.

Butlandin nilkka murtui Saksan ja Englannin välisessä maaottelussa 13 kuukautta sitten. Takaisku seurasi toistaan, kunnes Butland viimein viime viikolla palasi Stoken paidassa torjuntatöihin.

Nollapeli tuli sikälikin sopivaan rakoon, että ottelua ja nimenomaan Butlandin otteita oli paikan päällä seuraamassa myös Englannin maajoukkueen manageri Gareth Southgate. Butland oli pitkään Southgaten luottotorjuja Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Olemme todella iloisia Butlandin peliesityksestä. Kesti 12 kuukautta saada hänet takaisin ja on hienoa, että hän esittää samoja otteita kuin ennen loukkaantumistaan, Stoken manageri Mark Hughes kehui.

– Jackin fokus on nyt Stokessa, mutta hänen tavoitteensa on olla Englannin ykkösvahti. Otetaan kuitenkin asia kerrallaan. Hän on pelannut vasta kaksi ottelua, joten meidän on edettävä varovasti.

Charlie

@CharlieMalam
FT: Stoke 0-0 West Ham. Jack Butland named MotM and rightly so. A number of fine saves from him earn the Potters a point.

Sam Tighe

@stighefootball
Great to see Jack Butland return to fitness and start so well. With Hart and Forster error prone atm, he's making a case to be England's No1