Manchester Unitedia on vaivannut viime viikkoina paitsi ankara otteluruuhka niin myös kiusallinen loukkaantumissuma – joka selittyy pitkälti ensiksimainitulla. Puolustuksesta on ollut sivussa kolmikko Chris Smalling, Phil Jones ja Marcos Rojo, espanjalaisen Juan Matan ja ruotsalaisen Zlatan Ibrahimovicin kaudet ovat ohi ja myös Paul Pogba on toipilaana takareisivaivojensa takia.

Poissaolijoiden lista täydentyi torstaisen Manchesterin derbyn jälkeen kahdella nimellä. Marouane Fellaini otti älyvapaan suoran ulosajon, joka pitää hänet sivussa Unitedin kolmesta seuraavasta ottelusta. Timothy Fosu-Mensahin olkapää puolestaan meni sijoiltaan. Fosu-Mensah ei pelaa ainakaan tällä kaudella, ja mahdollisesti ensi kauden aloituskin on vaarassa.

Sunnuntaista Swansea-peliä edeltäneessä lehdistötilaisuudessa Mourinho vitsaili peluuttavansa ehkä jopa itseään tilanteen ollessa näinkin tukala. Niin pitkälle portugalilainen tuskin kuitenkaan menee, mutta päänvaiva lienee melkoinen ottaen huomioon, että käytettävissä on vain 13 edustusjoukkueen kenttäpelaajaa. Yhtenä vaihtoehtona Mourinho harkinneekin kapteeni Wayne Rooneyn peluuttamista keskikentällä, vaikka hän ennen kautta vakuuttelikin, ettei Rooneya nähtäisi hänen aikanaan keskikentällä ikinä.

Mourinholla on keskikentän keskustaan vain kaksi vaihtoehtoa, ja näistäkin The Times arvelee Michael Carrickin saavan kenties lepovuoron torstain Celta Vigo -ottelua silmällä pitäen.

– Rooney on vaihtoehto keskikentälle, sillä meillä ei ole sinne muitakaan pelaajia. Meillä on Ander Herrera ja Carrick, ja siinä se. Pogba palaa Celta-otteluun. Tim Fosu-Mensah olisi voinut kelvata hätäavuksi, mutta hänkin joutui sivuun, joten meillä on pulmia, Mourinho kertasi.

Lepuutussyistä myös Unitedin puolustuksessa saatetaan nähdä yllätysnimi. Eric Bailly on aloittanut kymmenen ottelua putkeen, joten Mourinho väläyttää mahdollisuutta antaa 19-vuotiaalle Axel Tuanzebelle mahdollisuuden.

– Teen valinnan Axelin, Ericin ja Daley Blindin välillä. Juttelen heidän kanssaan ja kyselen heidän tuntemuksiaan. Minäkin teen kovasti hommia kuntosalille, joten olen itsekin vaihtoehto. Ehkä Swanseaa vastaan pelaavat Mourinho ja Tuanzebe.