Manchester City putosi Chelsean mestaruusjunan kyydistä jo varhain, taipui huikeiden otteluiden jälkeen Mestarien liigassa Monacolle ja cup-taipaleetkin katkesivat ennen loppuotteluita. Kaikki tämä merkitsi, että Cityn manageri Pep Guardiola viettää ensimmäistä kertaa valmentajaurallaan pokaalitonta kautta.

Katalaanivalmentaja sortuu kuitenkin mielessään usein jossitteluun pohtiessaan, olisiko Cityn kausi ollut hyvinkin toisennäköinen, jos 20-vuotias kärkimies Gabriel Jesus olisi ollut joukkueen käytettävissä koko kauden.

Nuori brassi tuli seuraan kesken kauden, aloitti valioliigauransa todella sähäkästi ja tehokkaasti, kunnes nilkkavamma pakotti pelaajan sairauslomalle helmikuun puolivälissä. Torstaisessa paluuottelussaan Manchesterin derbyssä hän tuli ensi kertaa loukkaantumisensa jälkeen vaihdosta sisään ja sai muutamassa minuutissa valtavasti kaaosta aikaan. Kerran Gabriel Jesus pelasi pallon maaliinkin, mutta osuma hylättiin paitsiona.

– Näitte jo viidessä minuutissa, mitä Gabriel Jesus osaa, vaikka hän oli kolme kuukautta poissa. Hänellä on vaistonsa. Ensi kaudella hän on käytettävissämme. Mietin jatkuvasti mielessäni, miten olisikaan käynyt, jos Gabriel Jesus olisi ollut joukkueessamme koko tämän kauden, Guardiola tuumi Telegraphin mukaan.

– Gabriel Jesusin hankinnan takia emme ostaneet toista hyökkääjää, mutta hän ei voinut tulla ennen tammikuuta. Pelasimme siis neljä ja puoli kuukautta ilman häntä. Hän teki vaikutuksen välittömästi saavuttuaan – näinkin kovassa liigassa – mutta pystyi pelaamaan vain kolme viikkoa.

Ennen United-ottelua Gabriel Jesus oli ollut mukana vain kaksissa harjoituksissa, mutta sunnuntain Middlesbrough-ottelussa brassi saa taatusti lisää minuutteja. Kuka ties jopa avauksessa?

– Etenkin otteluissa syvällä makaavaa puolustusta vastaan hyökkäystaktiikka muuttuu. Gabriel Jesus antaa prässillään meille melkein keskikentän jatkeen, hän on todella aggressiivinen boksissa ja hänen vaikutuksensa pelikavereihin on valtava, Guardiola kehuu.