Jo seitsemättä kauttaan Watfordin edustusjoukkueessa pelaava Troy Deeney on romuluinen kärkimies, jonka tyyli ei välttämättä ole kaikkein esteettisimmästä päästä. Tärkeintä on silti, että maaleja syntyy. 28-vuotias Deeney on rikkonut kymmenen maalin rajapyykin kuudella kaudella peräkkäin, joista kaksi viimeistä hän on pelannut Valioliigaa. Kaikkiaan Watford-maaleja on kasassa tasan sata.

Tankkimaisen Deeneyn kevätvire on ollut erinomainen, ja hyökkääjä nauttii suuresti saadessaan mitata kykyjään Valioliigan parhaita puolustuksia vastaan. Sellaiseksi hän ei varsinaisesti laske Arsenalia. Tykkimiehille tekisi Deeneyn mukaan hyvää Manchester Unitedin Eric Baillyn kaltainen keskuspuolustaja.

– Kun pelaamme Arsenalia vastaan, ei ole mitään aihetta pelkoon. Kun vastassa on Baillyn kaltaisia kovia toppareita, tietää joutuvansa koville, Deeney totesi BBC:n Radio Five Live –lähetyksessä.

– Arsenalin joukkueessa kukaan ei kylvä pelkoa. Tuntuu, kuin voisi juosta heidän lävitseen. He ovat loistavia jalkapalloilijoita. Paljon minua parempia, en voi kiistää sitä. Minusta vain tuntuu, että Arsenalin keskusta on liian pehmeä.