Liverpoolin Philippe Coutinho on edelleen haluttu mies Kataloniassa. Paikallisen Sport-lehden mukaan Barcelonassa mietitään kuumeisesti, miten Coutinho voitaisiin hankkia.

Barcelonan ykköstavoite kesän siirtomarkkinoilla on hankkia ykköskorin oikea pakki. Huhujen mukaan Barca tavoittelee Arsenalin Héctor Belleríniä. Mutta jos rahaa yhtään jää yli, Coutinho olisi mieluisa vahvistus.

Coutinhossa hyvää olisi Barcan kannalta se, että hän pystyisi pelaamaan sekä laidalla että keskellä. Toisin sanoen brasilialainen saisi todennäköisesti peliminuutteja, vaikka hyökkäystrion muodostavat Lionel Messi, Luis Suárez ja Neymar.

Haasteeksi Barcelonan kannalta on osoittautumassa raha. 24-vuotias Coutinho solmi tammikuussa Liverpoolin kanssa uuden sopimuksen, joka ulottuu kesään 2022. Sen myötä Pool voi vaatia pelaajastaan valtavaa siirtosummaa. Jos hinta nousee Suárezin tasolle (80 miljoonaa euroa), Barcelonalta loppuvat rahat kesken.

Toinen ongelma on Coutinhon palkka. Jatkosopimuksen myötä Coutinhosta tuli Liverpoolin parhaiten palkattu pelaaja. Hän tienaa vuosittain arviolta viisi miljoonaa euroa. Barcalla olisi varaa pitää palkkatasosta kiinni, mutta samalla Coutinho nousisi samaan palkkaluokkaan Andrés Iniestan, Gerard Piquén ja Sergio Busquetsin kanssa. Blaugranassa pelätään, että se voisi järkyttää tasapainoa joukkueen sisäisessä palkkahierarkiassa.

Tämän kauden Valioliigassa Coutinho on tehnyt kymmenen maalia ja antanut kuusi maalisyöttöä. Hän on luonut joukkueen pelaajista toiseksi eniten maalipaikkoja ja tehnyt toiseksi eniten 1v1-ohituksia.