Valioliiga lähestyy loppuaan ja tänä viikonloppuna on edessä toiseksi viimeinen varsinainen kierros. Myös mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla.

Sinetöikö Chelsea mestaruutensa?

Panokset ovat heti perjantaina katossa, kun Chelsea matkustaa The Hawthornsille West Bromwichin vieraaksi. Kyseessä on ensimmäinen sauma varmistaa mestaruus Lontooseen.

Chelsean vierailut Baggiesin luokse eivät ole olleet viime vuosina helppoja. Osalla pelaajilla muistissa on varmasti vielä kevään 3-0-tappio. Myös edellinen vieraspeli syksyllä 2015 päättyi vain Bluesin niukkaan 3-2-voittoon.

West Bromwich on ajautunut loppukaudesta rajuun syöksykierteeseen. Edellisestä voitetusta valioliigaottelusta on jo kuusi kierrosta aikaa. Näistä kuudesta pelistä Baggies on hävinnyt peräti neljä.

West Bromwichin suurin kompastuskivi kauden aikana on ollut maalinteko. Viimeisestä kuudesta pelistä ryhmä jai osumitta viidesti. Jotain kertoo myös se, että seuran toiseksi paras maalintekijä on toppari Gareth McAuley, joka on heilauttanut verkkoja kuusi kertaa. Vain kahdeksan maalia tehnyt Salomon Róndon on edellä.

Chelsea on puolestaan ollut huhtikuun puolivälin Manchester United -tappion jälkeen tutun kovassa vedossa. Southampton, Everton ja Middlesbrough ovat kaikki kaatuneet rutiinisuorituksilla. Merkillepantavaa on ykköspyssy Diego Costan maalien löytyminen useamman kierroksen kuivan kauden jälkeen. Espanjalaishyökkääjän viimeiset kolme peliä ovat kerryttäneet kolme osumaa.

Poissaoloja on molemmilla muutavia. West Bromwichin hyökkäyspäästä puuttuu seuran kauden tehokkaimpiin pelaajiin kuuluva laituri neljä maalia ja kahdeksan maalisyöttöä tilastoinut Matt Phillips. Chelsealla puolestaan keskikentän lukon N’Golo Kantén pelaaminen perjantai-iltana on epävarmaa.

Myöskään Chelsea-luotsi Antonio Conte ei odota pelistä helppoa.

– West Brom on todella vahva joukkue. Kunnioitamme heitä. Heillä on hyvä joukkue ja siellä tulee olemaan todella kuuma ilmapiiri. On tärkeää nauttia tästä hetkestä ja osasta kautta, Conte kertoi odotuksistaan lehdistölle.

Tottenhamin pelin panos riippuu perjantaista

Tottenhamin sunnuntain kotiottelusta Manchester Unitedia vastaan voi pahimmallaan muodostua merkityksetön. Jos Chelsea vahvistaa mestaruuden jo perjantaina, Spursille ei jää mitään pelattavaa. Mestarien liigan lohkovaiheen paikkakin on jo joukkueelta varmistunut.

Tottenham oli huhtikuussa loistavassa vireessä voitettuaan kaikki kuusi valioliigaotteluaan. Samalla ero Chelseaankin kaventui neljään pisteeseen. Viikontakainen tappio West Hamille antoi kuitenkin Bluesille mahdollisuuden repiä eron takaisin seitsemään pisteeseen.

Unitedin suurin panos puolestaan on Eurooppa-liigassa, jonka finaaliin joukkue tiensä torstaina selvitti. Valioliigaotteluissa manageri José Mourinho on peluuttanut viime aikoina lähinnä kakkosmiehistöä. Viime viikonloppuna se näkyi, kun Arsenal katkaisi joukkueen pitkän tappiottoman putken.

Poissaolot ovat pahemmin Unitedin riesana. Puolustuspäästä puuttuvat Marcos Rojo ja Luke Shaw. Heidän lisäksi myös Ashley Youngin ja Zlatan Ibrahimovicin kaudet ovat ohi. Keskikentältä Marouane Fellaini kärsii pelikieltoa.

Tottenhamilta sivussa ovat varmasti vain pitkäaikaispotilaat Harry Winks ja Erik Lamela.

Vahvavireinen Spurs on hyökkäyspäänsä tulivoimalla vahva suosikki siipirikkoista Unitedia vastaan. Takoihan joukkue pelkästään huhtikuussa 16 maalia.

United voitti joulukuussa kauden ensimmäisen kohtaamisen niukalla 1-0-erolla. Sunnuntain pelin ilme riippuu paljon perjantaista.

Valioliigan kierros 37

Perjantai

Everton-Watford klo 21:45
West Bromwich-Chelsea klo 22:00 (Viasat)

Lauantai

Manchester City-Leicester klo 14:30 (Viasat)
Bournemouth-Burnley klo 17:00
Middlesbrough-Southampton klo 17:00
Sunderland-Swansea klo 17:00 (Viasat)
Stoke-Arsenal klo 19:30 (Viasat)

Sunnuntai

Crystal Palace-Hull klo 14:00 (Viasat)
West Ham Liverpool klo 16:15 (Viasat)
Tottenham-Manchester United klo 18:30 (Viasat)