Chelsean vääjäämätön marssi kohti valioliigamestaruutta tuli huipennukseensa perjantai-iltana, kun se kukisti West Bromwichin maalein 1-0. Yksi voitonjuhlista eniten irti ottanut oli mestarimanageri Antonio Conte, joka on saanut kauden aikana varauksetonta ylistystä taktisesta osaamisestaan ja intohimostaan.

Conten entinen pelikaveri Juventuksesta ja Italian maajoukkueesta, Alessandro Del Piero pitää Contea Italian tämän hetken parhaana valmentajana. Kaikkien aikojen suurimmaksi legendaarinen pallotaituri ei Contea kuitenkaan vielä nosta.

Contea ennen valioliigamestaruutta oli saanut italialaismanagereista juhlia Carlo Ancelotti, Roberto Mancini ja Claudio Ranieri. Näiden kaikkien yläpuolelle Del Piero nostaa kuitenkin yhä Arrigo Sacchin, Fabio Capellon ja Marcello Lippin.

– Tässä verrataan valmentajalegendoja yhä työtään jatkavaan valmentajaan. Conte on pärjännyt loistavasti Italiassa, Englannissa ja maajoukkueessa, mutta katsotaan, mitä hän saavuttaa uransa loppuun mennessä, Del Piero sanoi Sky Sportsille.

Vähättelemään Del Piero ei kuitenkaan ryhdy.

– Contella on ilman muuta eväät saavuttaa vielä parempia tuloksia Chelsean tai muiden eurooppalaisten seurojen kanssa. Hän on ehdottomasti Italian tämän hetken paras valmentaja, maajoukkue ja Juventus mukaan lukien.

– Conte teki uskomatonta työtä. Häntä rakastetaan hänen intohimonsa takia ja siksi, miten rajusti hän tekee hommia. Sanotaan, että hänellä on potentiaalia tulla mahtavaksi valmentajaksi. Kuten tavataan sanoa, tie on pitkä.

Italiassa Conte tunnetaan lempinimellä ”Il Martello”, eli Vasara.

– Conte rakastaa työntekoa ja uskoo siihen. Määränpää saavutetaan työnteon kautta. Hän vihaa häviämistä ja saa siitä motivaatiota siihen, että hän antaa parhaansa joka päivä ja joka minuutti.

– Italiassa hänet tunnetaan hyvin pelaajana ja valmentajana. Hän oli aina pelatessaan ”Il Martello” intohimonsa takia, ja sitä hän on myös valmentajana.

Lähde: Sky Sports