Viime kesänä kohistiin, kun Chelsea osti Michy Batshuayin Marseillesta 39 miljoonan euron hintaan. Nyt Batshuayi avautuu vaikeasta kaudestaan.

23-vuotias hyökkääjä oli Chelsean kesän kallein hankinta. Odotettiin, että nuorukainen saisi ihan reilusti minuutteja Antonio Conten ryhmässä. Toisin on käynyt. Batshuayi on pelannut tämän kauden Valioliigassa mitättömät 207 minuuttia. Niistäkin 84 minuuttia tuli maanantain merkityksettömässä ottelussa Watfordia vastaan.

– Turhautumista on ollut paljon. Mutta tämä on suuri seura, jossa on paljon hyviä pelaajia, Batshuayi sanoi lehdistölle.

– Minun on ymmärrettävä se. Olen vähän nuorempi kuin monet muut. Pitää vain jatkaa työntekoa. Meillä on todella hyvä joukkue. Hienoja ja nöyriä tyyppejä. Chelsea tuntuu perheeltä. Kun näissä olosuhteissa saa tehdä töitä päivästä toiseen, se on hienoa. Mutta totta kai on ollut turhautumista, kun en ole saanut pelata kovin paljon.

– Iloitseminen joukkuekavereiden puolesta ei ole aina ollut ihan helppoa. Mutta olen myös ymmärtänyt, että minulla on töitä tehtävänä.

– Joukkuekaverini ovat koko ajan tukeneet minua. He ovat rohkaisseet minua tarttumaan tilaisuuteen ja neuvoneet, ettei kannata painaa päätä alas. Nyt he ovat onnellisia minun puolestani. Se on hieno juttu.

Batshuayi on tehnyt maalin kahdessa peräkkäisessä valioliigaottelussa. Hänen sopimuksensa ulottuu kesään 2021, ja kun tiedetään Diego Costan Kiina-huhut, ensi kausi voi olla hyvin erilainen. Toisaalta, Conte tuskin lähtee ensi kauteen Batshuayi ykköskärkenään, joten on hyvin mahdollista, että belgialaisella riittää vielä töitä avauskokoonpanoon murtautumisessa.