Historiallisesti toisella kaudella peräkkäin Swansean kauden parhaaksi pelaajaksi valittu Gylfi Sigurdsson on liitetty huhuissa huomattavasti ”Joutsenia” suurempiinkin seuroihin. Viimeksi muun muassa Evertonin on kerrottu olevan islantilaisen kintereillä.

Kiinnostus siirtomarkkinoilla ei yllätä, sillä Sigurdsson on pelannut tehojenkin valossa huikean kauden. 13 maalisyöttöä ja 9 maalia merkitsee sitä, että islantilainen on ollut mukana yli puolissa Swansean kaikista maaleista.

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
3. Who Gylfi Sigurdsson should join *if* he does leave Swansea - sqwk.at/GylfiMove

Dream 😍
Realistic 🤗
Wildcard 😏
Squawka Selects 🤓
Gylfi Sigurdsson has been involved in 51.1% of Swansea's 43 Premier League goals this season:

13 assists 🅰️
9 goals ⚽

Pure end product.

Pelaaja itse vakuuttaa kuitenkin olevansa onnellinen täpärästi sarjapaikkansa säilyttäneessä Swanseassa. Sigurdsson sanoo lähtevänsä seurasta vain siinä tapauksessa, että Swansea haluaa hänet myydä. Keskikenttäpelaaja teki Swansean kanssa viime kesänä vuoteen 2020 ulottuvan jatkosopimuksen.

– Tein viime kesänä sopimuksen, josta on kolme vuotta jäljellä. Seura saa päättää, haluaako se myydä minut. Itse olin kuitenkin onnellinen ollessani täällä lainalla ja olen ollut myös viimeisten kolmen vuoden ajan, 27-vuotias vaparispesialisti vakuuttelee Sky Sportsille.

– En yritä päästä täältä mihinkään, eikä minua häiritse lainkaan, mistä ihmiset puhuvat. Olemme olleet viimeiset kuukaudet liigassa niin hankalassa tilanteessa, että siihen on ollut helppo keskittyä.

Swansean sarjapaikan toisena takuumiehenä Sigurdssonin lisäksi oli kauden kolmas manageri Paul Clement. Clementin johdolla Swansea on napannut 18 ottelusta 26 pistettä ja selvisi kuin selvisikin kuiville.

– Paul tietää, mitä tekee. Sen näki ensimmäisestä päivästä lähtien. Hän onnistui muuttamaan joukkueen ilmapiirin ja itseluottamuksen. Seura on hyvissä käsissä, Sigurdsson kehaisee.