Valioliigan kausi 2016–17 pelataan päätökseen sunnuntaina, kun kaikki joukkueet pelaavat viimeisen ottelunsa samanaikaisesti kello 17.00 alkaen.

Mestari ja putoajat ovat jo selvillä, joten huomio kiinnittyy ennen muuta taisteluun Mestarien liigan paikoista. Arsenal on pelannut Euroopan tärkeimmässä seurajoukkuekilpailussa 20 vuotta perätysten, mutta nyt komea putki uhkaa päättyä.

Voittokaan kotiottelussa Evertonia vastaan ei välttämättä riittäisi viidentenä majaileville Tykkimiehille, sillä sijoittuminen neljän parhaan joukkoon vaatisi Manchester Cityn tai Liverpoolin kompurointia. City kohtaa vieraissa tappioputkeen ajautuneen Watfordin, kun taas Liverpool isännöi jo putoamaan tuomittua Middlesbrough’ta.

Parhaassa tilanteessa on sarjakolmonen City, joka on 75 pisteessä maalierolla +36. Liverpoolilla on 73 pistettä (+33) ja Arsenalilla 72 pistettä (+31).

– Meidän on tehtävä työmme. Olemme ammattilaisia ja haluamme voittaa. Olemme hyvässä vireessä, ja ainoa asia, jonka voimme tehdä, on voittaa sunnuntaina. Mitä sen jälkeen tapahtuu minulle, ei ole niin tärkeätä, Arsenalin manageri Arsène Wenger korostaa.

– Olen täällä palvellakseni seuraa, ja paras tapa tehdä se on voittaa seuraava peli.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp pitäisi Mestarien liigaan selviytymistä ”kirsikkana kakun päällä”.

– Mestarien liiga on eri syistä mahtava kilpailu. Siellä voi ansaita paljon rahaa. Sitä rahaa meillä ei ollut viime vuonna, mutta olemme jo nyt hyvässä tilanteessa, hän painottaa.

– Olemme seura, jolla ei ole taloudellisia ongelmia. Meillä on rahaa käytössä, mutta on järkevää ajatella ennen sen käyttämistä, ja niin me teemmekin.

Terry saa mestaruuspokaalin käsiinsä

Stamford Bridgellä on luvassa tunteikas hetki, kun Chelsean jättävä seuraikoni John Terry saa himoitun mestaruuspokaalin jälleen käsiinsä. Sinipaidat kohtaavat viimeisessä kamppailussaan sarjajumbo Sunderlandin.

Tottenhamin Harry Kane on kiinni maalikuninkuudessa ja haluaa kasvattaa saldoaan vierasottelussa Hullia vastaan. Leicester-ottelussa mies heilutti verkkoa neljä kertaa, ja tällä hetkellä koossa on jo 26 liigaosumaa.

– Yksi peli on vielä jäljellä, joten en lepää laakereillani. Minun on mentävä kentälle Hullia vastaan ja toivottavasti tehtävä neljä lisää, Kane kommentoi.

Manchester Unitedin manageri José Mourinho on ilmoittanut jo etukäteen lepuuttavansa pelaajia Crystal Palacea vastaan, sillä joukkue pelaa Eurooppa-liigan loppuottelussa tulevana keskiviikkona. Peräti kahdeksan pelaajaa saattaa tehdä debyyttinsä Valioliigassa.

– Niin monen nuoren peluuttaminen samaan aikaan, rehellisesti sanoen, ei ole mielestäni hyvä asia. Heidän ympärilleen haluaisi pelaajia, jotka tukevat heitä, sanoo Mourinho.

Liigakausi on sujunut Unitedilta alakanttiin, mutta kuudenneksi sijoittuva joukkue voi vielä saada paikan Mestarien liigaan. Se edellyttää Ajaxin lyömistä Tukholmassa.

Englantilaisen jalkapallon ystäville on tarjolla jalkapalloherkkua keskiviikon jälkeenkin, sillä Arsenal ja Chelsea iskevät yhteen FA Cupin loppuottelussa ensi lauantaina.

Valioliigan päätöskierros 21.5.

17.00 Arsenal – Everton Viasat
17.00 Burnley – West Ham
17.00 Chelsea – Sunderland Viasat
17.00 Hull – Tottenham
17.00 Leicester – Bournemouth
17.00 Liverpool – Middlesbrough Viasat
17.00 Manchester United – Crystal Palace
17.00 Southampton – Stoke
17.00 Swansea – West Bromwich
17.00 Watford – Manchester City

Lähteet: BBC, Hull Daily Mail