Crystal Palacen pois putoamistaistelusta luotsannut Sam Allardyce on eronnut joukkueen valmentajan tehtävistä. ”Big Sam” ehti luotsata Palacea vain viiden kuukauden ajan. Samalla 62-vuotias Allardyce ilmoitti, ettei hän kaipaa enää uusia valmentajan töitä muualtakaan.

Allardyce korvasi joulukuussa Alan Pardewn Crystal Palacen managerina. Tuolloin Palace oli vain pisteen putoamisviivan yläpuolella. Kauden päätteeksi Palacen sarjasijoitus oli 14:s.

Allardycen sopimus kattaisi vielä seuraavat kaksi kauttakin, mutta nyt miehelle riitti.

– Minulla ei ole kiinnostusta toiseen työhön, Allardyce sanoi lausunnossaan BBC:n mukaan.

– Haluan nauttia elämästä, kun olen vielä suhteellisen nuori ja riittävän terve. Haluan matkustella ja viettää enemmän aikaa perheeni ja lastenlasteni kanssa ilman niitä valtavia paineita, joita jalkapallovalmentajan työhön kuuluu.

– Tämä on minulle oikea hetki. Haluan yksinkertaisesti nauttia kaikenlaisista asioista, joista ei voi nauttia jalkapallovalmentajan ympärivuorokautinen vastuu harteillaan. Eikä etenkään, kun valmentaa Valioliigassa, Allardyce jatkoi.

Allardyce on valmentanut Crystal Palacen lisäksi Boltonia, Blackburnia, Newcastlea ja West Hamia. Hän onnistui pitämään saldonsa tahrattomana eikä pudonnut kertaakaan Valioliigasta.

Miehen ura on todella pitkä, sillä ainoastaan Sir Alex Ferguson, Arsène Wenger, Harry Redknapp ja David Moyes ovat valmentaneet Allardycea enemmän otteluita Valioliigassa. Moyesin erottua tehtävästään Sunderlandin sarjasta putoamisen jälkeen, ja Wengerin tulevaisuuden ollessa auki koko kärkiviisikko saattaa olla pian eläkkeellä.

Allardyce ehti toimia myös Englannin maajoukkuevalmentajana hetken aikaa, mutta pesti jäi vain yhden ottelun mittaiseksi korruptioskandaalin takia.

Crystal Palace saa nyt etsiä kahdeksannen managerinsa viimeisten seitsemän kauden aikana.