Sky Sports kertoo, että Englannin maajoukkueeseen maaliskuussa palannut Jermain Defoe on avannut keskusteluyhteyden Bournemouthin kanssa mahdollisesta siirrosta. 34-vuotias Defoe teki Sunderlandille päättyneellä kaudella 15 maalia, mutta etsii nyt uutta seuraa Sunderlandin pudottua sarjasta.

Defoe siirtyi Sunderlandiin Torontosta tammikuussa 2015 kuuden miljoonan punnan siirtosummalla. Kahden ja puolen kauden aikana valioliigamaaleja syntyi kaikkiaan 34.

Defoen viimeiseen Sunderland-sopimukseen kirjattiin pykälä, jonka mukaan hän saa lähteä Sunderlandista siirtokorvauksetta, mikäli joukkue putoaa pääsarjasta. Tähän täkyyn Bournemouth on enemmän kuin innokas tarttumaan.

Bournemouth kävi maanantaina keskusteluja Defoen edustajien kanssa. Lähipäivinä on tarkoitus keskustella myös pelaajan itsensä kanssa, ja mikäli kaikki sujuu suunnitellusti, voi sopimus olla valmis jo lähipäivinä.

Englannin ensi vuoden MM-joukkueeseen mukaan mielivä Defoe olisi kova vahvistus Bournemouthin jo ennestään vahvaan hyökkäyspäähän. Jos myös 16 maalia iskenyt norjalainen Joshua King jäisi seuraan, olisi ”Kirsikoilla” hallussaan todella potentiaalinen hyökkääjäkaksikko.

Sija 9 oli vasta toista valioliigakauttaan pelanneelle Bournemouthille erinomainen saavutus. Sen tehtyjen maalien määrä 55 oli peräti sarjan seitsemänneksi korkein lukema. Kärkikuusikosta maaleissa mitattuna Bournemouthin taakse jäi Manchester United, joka teki yhden maalin Bournemouthia vähemmän.