Kun Manchester United ja Ajax ottavat toisistaan mittaa Eurooppa-liigan loppuottelussa Tukholmassa keskiviikkoiltana, nähdään kentällä myös kaksi maineikasta toisen polven jalkapalloilijaa. Ympyrä sulkeutuu, sillä kyseisten poikien isät juhlivat Ajaxin edellistä eurocup-mestaruutta päivälleen 22 vuotta sitten 24.5.1995.

Vuosi 1995 oli ennen tätä kevättä viimeinen kerta, kun Amsterdamin Ajax on selvinnyt eurooppalaisen cup-kilpailun loppuotteluun. Tuolloin joukkuetta tähditti Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija Jari Litmanen. Ajaxilla oli hallussaan todellinen kultainen sukupolvi, eikä sitä pysäyttänyt finaalissa myöskään AC Milan. Hollantilaiset juhlivat Euroopan Cupin voittoa 1-0 -numeroin.

Voittomaalista vastasi tuolloin Patrick Kluivert, jolle eurocup-kilpailun loppuottelu jäi uran viimeiseksi. Maalitykin poika Justin Kluivert on nähnyt kyseistä loppuottelua vain videotallenteilta, sillä hän syntyi vasta vajaat neljä vuotta sitten finaalin jälkeen.

18-vuotias Justin on murtautunut tällä kaudella Ajaxin pelaavaan kokoonpanoon, ja minuutteja lienee luvassa Tukholmassakin. Oikea laitahyökkääjä teki Eredivisiessä tällä kaudella kaksi maalia ja alusti neljä.

Manchester Unitedissa pelaavalla Daley Blindilla voi olla vuoden 1995 finaalista jopa omiakin muistoja. Daley oli viisivuotias, kun hänen isänsä Danny Blind nosti joukkueen kapteenina Euroopan Cupin voittopokaalin ilmaan. Daley Blind on Justin Kluivertin tavoin Ajaxin juniorikoulun kasvatti ja hän pelasi seuran edustusjoukkueessa vuosina 2008-2014. Joissain huhuissa Daley Blindiä viedään ensi kaudeksi takaisin Amsterdamiin.

Loppuottelua seuraa taatusti ylpeitä isiä eri puolilla maailmaa, mutta kahden kentälläolijan isät lukeutuvat eläviin Ajax-legendoihin. Vain toinen heistä voi tänä iltana mestaruutta juhlia.