Manageri José Mourinho teki hienon vedon keskiviikkona pelatun Eurooppa-liigan loppuottelun lopussa, kun hän vaihtoi kentälle viimeisiksi minuuteiksi Wayne Rooneyn. Manchester Unitedin legenda sai käsivarteensa kapteeninnauhan ja nosteli luonnollisesti myös mestaruuspokaalia ensimmäisenä ottelun jälkeen.

On mahdollista, että peliminuutit jäivät myös Rooneyn United-uran viimeisiksi. Peliaika on ollut tällä kaudella kortilla ja Rooney onkin ollut koko Valioliigan kallein vaihtomies. Vaikka Mourinho on vakuutellut pitävänsä Rooneyn mielellään Unitedissa, pidetään seuranvaihtoa todennäköisenä.

Kauden mittaan Rooneyta on viety huhuissa milloin Kiinaan, milloin Pohjois-Amerikkaan ja milloin miehen vanhaan seuraan Evertoniin. Vastausta arvuutteluihin ei ole vielä saatu, mutta Englannin tuoreimmasta maajoukkueesta ulosjätetty Rooney kertoo, ettei päätöstä tarvitse odottaa enää pitkään. Tarjouksia mies on saanut niin Englannista kuin ulkomailtakin.

– Kuten olen sanonut ennenkin, en tiedä, olenko Unitedissa vielä ensi kaudella. Minun pitää tehdä päätöksiä seuraavien viikkojen aikana ja keskustella perheeni kanssa. Teen ratkaisuni jalkapalloilullisista syistä, Rooney kertoi Sky Sportsille.

– Mietin asiaa ollessani matkoilla perheeni kanssa. Heti, kun tiedän, mitä teen, kerron siitä. Päätökseni on kuitenkin enemmän tai vähemmän valmis.