Arsenal sai balsamia haavoihinsa kukistamalla toisen lontoolaisjoukkueen Chelsean maalein 2–1 FA Cupin loppuottelussa lauantaina Wembleyllä.

Tykkimiesten nopeus ja aggressiivisuus oli liikaa vaisulle Chelsealle, joka lähti peliin suosikkina. Alexis Sánchez viimeisteli avausjaksolla kauden 30. maalinsa, ja Arsenalin voitto-osumasta vastasi toisella puoliajalla Aaron Ramsey.

Chelsean tasoitusosuman iski Diego Costa. Sinipaidat pelasivat vajaat puoli tuntia kymmenellä miehellä, sillä Victor Moses poistettiin kentältä 68. minuutilla. Miehen illan toinen varoitus tuli sukeltamisesta rangaistusalueella.

Cup-voitto oli mannaa paljon parjatulle managerille Arsène Wengerille. Se oli Arsenalille kaikkien aikojen 13:s ja nosti seuran yksin FA Cupin historiatilaston kärkeen.

Viidenneksi Valioliigassa päätynyt Arsenal jäi Mestarien liigan ulkopuolelle ensimmäistä kertaa 20 vuoteen.

Ennen tiukkojen turvatoimien alla järjestetyn ottelun alkamista pidettiin minuutin hiljainen hetki Manchesterin viime maanantain itsemurhaiskun uhrien muistoksi.

Siipirikkoinen Arsenal sai peliin täydellisen alun ja siirtyi johtoon jo neljännellä minuutilla, kun Sánchez taituroi pallon takanurkkaan. Osuma oli kiistanalainen, sillä chileläinen näytti pelaavan palloa kädellään ennen maalia ja avustavan erotuomarin lippu nousi pystyyn.

Sánchez ei kuitenkaan ollut paitsioasemassa – pallon hänen pelattavakseen jättänyt Ramsey sen sijaan oli. Erotuomari Anthony Taylor päätti hyväksyä maalin pitkän pohdinnan jälkeen.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Tykkimiehillä oli loistava tilaisuus jo toiseen täysosumaan, mutta Gary Cahill onnistui pelastamaan Mesut Özilin yrityksen maaliviivalta. Chelsea oli pahasti tuuliajolla alkuhetkillä.

Ennen 20 minuutin täyttymistä sinipaidat olivat jälleen helisemässä. Özil antoi kulmapotkun maalin edustalle, ja Danny Welbeck puski pallon tolppaan. Irtopallo kimposi Ramseyn kautta uudestaan maalikehikkoon.

Cahill esti sen jälkeen Welbeckin maalinteon pienestä kulmasta, kun tämän olisi kannattanut syöttää pallo paremmassa paikassa olleelle Ramseylle. Taukovihellys tuli sopivaan aikaan Chelsealle, joka olisi hyvinkin voinut olla kolmen tai neljän maalin tappioasemassa avausjakson jälkeen.

Jälkimmäisen puoliajan alussa Pedro Rodríguez pyrki tuomaan Chelsean tasoihin, mutta ensimmäistä kertaa tällä kaudella Arsenalin avauskokoonpanossa ollut Per Mertesacker sai jalkansa eteen.

Selvästi piristyneelle Chelsealle avautui nopeassa tahdissa lisää paikkoja. Ensin David Ospina torjui N’Golo Kantén kudin, ja sen jälkeen Arsenalin puolustus kesti Costan ja Mosesin lähentelyt.

Vajaan tunnin kohdalla Sánchez petasi loistosyötöllään tilaa Héctor Bellerínille, joka kuitenkin pelasi tilanteen huonosti, ja maalivahti Thibaut Courtois nappasi pallon.

Pedron laukaus suuntautui ohi maalin, minkä jälkeen Courtois pysäytti Bellerínin vedon toisessa päässä.

Chelsean tilanne vaikeutui huomattavasti reilut 20 minuuttia ennen loppua Mosesin punaisen kortin myötä, mutta siitä huolimatta Costa pääsi tasoittamaan 76. minuutilla vaihtopelaaja Willianin mainiosta alustuksesta.

Vain kolme minuuttia myöhemmin Arsenal otti kuitenkin johdon toistamiseen. Asialla oli vapaaksi jäänyt Ramsey, joka puski pallon sisään vaihtopelaaja Olivier Giroud’n esityöstä.