FA Cupin loppuottelu pelataan lauantaina Wembleyllä klo 19:30 alkaen. Kyseessä on kahden lähes päinvastaisessa tilassa olevan lontoolaisseuran kohtaaminen. Ensimmäistä kertaa Arsène Wengerin aikakaudella Mestarien liigan ulkopuolelle jäänyt Arsenal ja Valioliigan mestaruuden voittanut Chelsea.

Ottelun lähtökohdat ovat selvät. Arsenal tarvitsee ottelusta huippuonnistumisen, jotta se saisi lohdutuksen ja positiivisen päätöksen kaudelleen. Chelsealle riittää puolestaan sen keskiverto tai jopa hieman sitä huonompikin esitys.

Chelsean lähtökohdat

Joku voisi olettaa Chelsean potevan niin sanottua mestaruuskrapulaa Valioliigan voittamisesta. Tämä voisi jopa pitää paikkaansa, jos kyseessä olisi jonkun toisen managerin valmentama joukkue. Antonio Conte ei varmasti ole pienten mestaruusjuhlien jälkeen sallinut miehistöään asettumaan vielä kesäloma-tilaan. Hän on valmentaja, joka ei jätä mitään sattuman varaan ja ei varmasti ole kylläinen vielä yhdestä pokaalista.

Chelsea pääsee myös ennakoidusti otteluun ilman poissaoloja. Tämä varmistaa sen, että se saa kentälle miehistön, joka on pystynyt tekemään kovaa tulosta rutiininomaisilla suorituksillaan läpi kauden.

Arsenalin lähtökohdat

Arsenal lähtisi ykkösmiehistölläänkin otteluun haastajana, mutta sen lukuisat poissaolot vaikeuttavat tehtävää entistä enemmän. Pahimmillaan ”Gunnersilta” puuttuu ottelusta Gabriel, Kieran Gibbs, Laurent Koscielny, Shkodran Mustafi, Petr Cech ja Alex Oxlade-Chamberlain. osa nimistä lienee käytettävissä, mutta varsinkin puolustuspää tulee olemaan todella haavoittuvainen. Rob Holding ei ole vielä täysin kypsä Arsenalin avauskokoonpanon puolustajaksi ja Per Mertesacker on ollut lähes koko kauden poissa.

On erittäin mielenkiintoista nähdä, joutuuko Wenger palaamaan poissaolojen takia takaisin neljän puolustuslinjaan.

Hyökkäyspelaaminen on jälleen kiinni henkilökohtaisista onnistumisista. Parhaimmillaan Alexis Sánchez pystyy nykyvireessään ratkaisemaan otteluita yksin, mutta yksilöiden varassa oleva hyökkäyspelaaminen on aina organisoitua koko joukkueen tekemistä tehottomampaa.

Täysin vailla mahdollisuuksia Arsenal ei tietenkään ole, mutta sillä tulee olla todella hyvä päivä, jotta se saisi uusittua syksyllä otetun voiton Chelseasta.