Vurnon Anitasta on Evening Chroniclen mukaan tulossa yllätyslähtijä Newcastlen managerin Rafael Benítezin muokatessa miehistöään Valioliigaa varten.

Newcastle julkistaa lähipäivinä listan pelaajista, jotka lähtevät seurasta. Anita ja Yoan Gouffran ovat kaksi korkean profiilin pelaajaa, joiden sopimuksen päättyvät tähän kauteen.

Sisäpiirilähteiden mukaan Anitan toiveet jatkopestistä ovat haihtumassa, vaikka hän lukeutui Benítezin luottopelaajiin päättyneellä kaudella Mestaruussarjassa.

Benítez on jopa maininnut olevansa ”älykkään” Anitan fani. Manageri kehui pelaajaa aiemmin tässä kuussa siitä, että tämä pelasi tammikuusta lähtien kivusta huolimatta.

Newcastle hankki Anitan viidellä miljoonalla punnalla vuonna 2012. Nyt hollantilainen saattaa kuitenkin vaihtaa maisemaa, ja hänen nimensä on jo saatettu useiden eurooppalaisten seurojen tietoisuuteen.

Seura pohti alun perin sitä, että Anitalle ja Gouffranille tarjottaisiin lyhyet sopimukset, jotta seura saisi rauhassa rakennettua joukkuetta korkeimman sarjatason vaatimuksia varten. Näyttää siltä, että Benítez haluaakin uusia pelaajia keskikentän ja puolustuksen rooleihin, joissa Anita on pelannut.

Anita, 28, on jalkapalloilijana parhaassa iässä ja haluaa rahakkaan sopimuksen. Lehden mukaan hän voikin päätyä ulkomaille, ja esimerkiksi keskiviikkona italialaismedia kertoi Napolin kiinnostuksesta. Kiinnostuneita seuroja löytyy myös Hollannista ja Saksasta.

Benítezillä on rahaa pelaajahankintojen tekemiseen, mutta budjetti on sellainen, että hän joutuu tekemään vaikeitakin päätöksiä. St. James’ Parkilta kuuluneiden tietojen mukaan Anita olisi ensimmäinen pelaaja, joka joutuu kokemaan managerin armottomuuden.