Ranskalainen France Bleu -sivusto arvelee, että Southamptonin manageri Claude Puel mielii takaisin kotimaahansa Ranskaan ja on kiinnostunut Saint-Étiennessä vapautuneesta valmentajanpestistä. Puel viettää muutenkin suuren osan vapaa-ajastaan Etelä-Ranskassa, joten työ ja huvi olisivat näin hyvin yhdistettävissä.

55-vuotias Puel saapui Southamptoniin viime kesänä Evertoniin siirtyneen Ronald Koemanin korvaajaksi. Puel teki tuolloin Pyhimysten kanssa kolmivuotisen, vuoteen 2019 ulottuvan sopimuksen.

Southampton sijoittui sarjassa mukavasti sijalle 8 ja eteni Liigacupin loppuotteluun Manchester Unitedia vastaan. Pelillinen menestys oli siis vähintäänkin kohtalaista, mutta siitä huolimatta seurajohto aikoo keskustella tällä viikolla Puelin asemasta.

Southamptonin puolustusvoittoinen pelityyli on närästänyt etenkin kannattajakuntaa. Ainoastaan sarjasta pudonneet Hull, Middlesbrough ja Swansea sekä Burnley tekivät sitä vähemmän maaleja.

Koko pelaajauransa Monacossa viettäneelle ja samassa seurassa valmentajana aloittaneelle Puelille pesti Southamptonissa on ensimmäinen valmennustehtävä Ranskan ulkopuolella. Ennen Southamptonia hän valmensi Lillessä, Lyonissa ja Nicessä – vähintään kolmen kauden ajan näistä kussakin.

Mikäli Southampton päätyisi Puelin erottamaan tai Puel vapaaehtoisesti Etelä-Ranskaan lähtemään, on englantilaislehdistöllä tarjota jo valmis ehdokas miehen korvaajaksi: Leicesterin mestariluotsi Claudio Ranieri.

Lähde: Read Southampton