Villarreal julkisti keskiviikkona kotisivuillaan hankkineensa nuoren, vastikään 20 vuotta täyttäneen hyökkääjän Enes Ünalin Manchester Citystä. Seura ja Ünal sopivat viisivuotisesta sopimuksesta.

Manchester City hankki Bursasporissa pelaajakasvatuksensa saaneen Ünalin kaksi vuotta sitten 2,3 miljoonan euron siirtosummalla.

Kausi 2015-2016 vierähti lainalla puoliksi belgialaisessa Genkissä ja hollantilaisessa NAC Bredassa. Ünal teki syyskauden 14 ottelussa Genkille kaksi osumaa, mutta keväällä Bredassa sama ottelumäärä tuotti jo yhdeksän maalia.

Kausi 2016-2017 vierähti Eredivisiessä askelta suuremmassa seurassa FC Twentessä. 33 ottelussa syntyi nyt jo 19 maalia, eikä Ünal jäänyt sarjan maalikuninkuudesta kuin kolmen maalin päähän.

Ünal on esiintynyt Turkin kaikissa ikäkausimaajoukkueissa ja on jo raivannut tiensä A-maajoukkueeseenkin. Aikuisten edustusryhmässä otteluita on takana viisi. Debyytin A-maajoukkueessa Ünal teki jo 17-vuotiaana.

Villarreal ei siirtosummista mitään tiedottanut, mutta Guardianin mukaan Villarreal maksaa Citylle Ünalista 13,8 miljoonaa euroa. City teki kaupalla näin noin 11,5 miljoonaa euroa voittoa. Samalla sovittiin myös Cityn 20 miljoonan euron arvoisesta takaisinosto-oikeudesta.

Guardian kertoo, että Ünalista olivat Villarrealin ohella kiinnostuneet ainakin Lille, Valencia, Monaco, Schalke, Porto ja Benfica.