Burnleyn manageri Sean Dyche pitää Englannin jalkapalloliiton (FA) suunnitelmia sukeltajien rankaisemisesta tervetulleina, mutta hänen mielestään asiassa pitäisi mennä vieläkin pidemmälle.

Uusien sääntöjen mukaan pelaajaa uhkaa jälkikäteen kahden ottelun pelikielto, jos hän ”filmaa” saadakseen joukkueelleen rangaistuspotkun tai näyttelee loukkaantunutta aiheuttaakseen rangaistuksen vastustajalle.

– Se on asia, josta minulla on ollut vahva mielipide jo jonkin aikaa. Lajin edun kannalta sen on loputtava, Dyche kommentoi.

Ihmiset sukeltavat vaihtopenkin edessä aivan yhtä paljon kuin rangaistusalueella. Sen kaiken on loputtava.

– Minun mielestäni yksi yksityiskohta siinä on mielenkiintoisempi. Olen ymmärtänyt, että se koskee avaintilanteita, mutta minä puhun huijaamisesta kautta linjan. Ihmiset sukeltavat vaihtopenkin edessä aivan yhtä paljon kuin rangaistusalueella. Sen kaiken on loputtava, hän jatkaa.

Dyche korostaa, että pelissä on paljon, jos sukeltaminen vain jatkuu ja jatkuu Valioliigassa.

– Poikani pelaa jalkapalloa. Miljardit lapset katsovat Valioliigaa ympäri maailmaa. Et taputtaisi pojallesi matematiikan kokeessa huijaamisesta, mutta silti taputat heille usein sukeltamisesta ympäriinsä puistossa lauantaina tai sunnuntaina, jotta jalkapallo-ottelu päättyisi voittoon, manageri pohtii.

– Jos he laajentavat sen koskemaan mitä tahansa huijaamista, managerit eivät halua menettää pelaajiaan, joten se häviää kokonaan. Se on positiivinen askel, peli on fantastisessa kunnossa, mutta sitä voidaan siistiä, jotta siitä tulee entistä suurempi maailmanlaajuinen tuote.

Lähde: Lancashire Telegraph