Alexandre Lacazette on tehnyt edellisen kahden kauden aikana neljänneksi eniten maaleja Euroopan top 5 -sarjoissa. Paremmat lukemat ovat vain Lionel Messillä, Cristiano Ronaldolla ja Harry Kanella. Lyon-hyökkääjän siirto Atlético Madridiin oli jo lähes varma, kunnes tapahtui kaiken muuttava käänne. Madridilaisseuran siirtokieltoa ei peruttukaan ja tämän seurauksena ranskalaishyökkääjän siirto La Ligaan meni puihin.

Lacazette on aiemmin herättänyt kiinnostusta muun muassa Manchester Unitedissa, Arsenalissa ja Liverpoolissa. Pelaaja on jälleen kyseisten joukkueiden tavoiteltavissa.

Ranskan maajoukkuehyökkääjän siirtoa pois Lyonista on pidetty varmana jo pitkään. Atléticon pudottua kilpailusta pois, ovat aiemmin mainitut valioliigajoukkueet todennäköisimmät vaihtoehdot hänen uudeksi seuraksi.

Halvaksi Lacazetten hankinta ei tule, mutta useiden englantilaislähteiden mukaan se ei kyseisiä suurseuroja haittaa.

Arsenal on lähtökohtaisesti hieman heikommalla pelaajan tavoittelussa, sillä se ei ole mukana ensi kauden Mestarien liigassa. Tätä kompensoi toki hieman se, että Arsène Wenger on Lacazetten tavoin ranskalainen.

Manchester United oli lähellä onnistua Antoine Griezmannin hankinnassa, mutta samainen siirtokielto estänee kaupan suurella todennäköisyydellä. Nyt José Mourinho tarvitsee uuden ison nimen, jonka hankkii joukkueen hyökkäyspäähän ja Lacazette on varmasti yksi vaihtoehdoista.

Liverpool kärsi koko viime kauden hyökkääjä-ongelmista. Uuden kärkipelaajan hankintaa pidetään varmana ja Lacazettea on yhdistetty seuraan jo vuoden alusta lähtien.