Urheilun vetoomustuomioistuin CAS päätti perjantaina pitää Atlético Madridille langetetun sanktion voimassa. Näin La Ligan kolmanneksi jäänyt Atlético ei saa rekisteröidä uusia pelaajia pelaajalistoilleen ennen ensi vuoden tammikuuta.

Päätöksellä on siirtomarkkinoille tavallaan ”käänteinen domino-efekti”. Pelaajat, joiden siirtymistä pidettiin todennäköisenä, jäävätkin vanhoihin seuroihinsa tai siirtyvät sittenkin muualle. Merkittävin näistä pelaajista on Atléticon hyökkääjä Antoine Griezmann.

Manchester Unitedin on huhuttu jo pitkään olleen ranskalaiskärjen kintereillä. Kiinnostus on ollut niin merkittävää, että Griezmann on kommentoinut United-siirron todennäköisyyttä julkisestikin. Myös hyvän ystävän ja Ranskan maajoukkuekaverin Paul Pogban pelaamisella Unitedissa uskottiin olevan positiivinen vaikutus ratkaisuun.

Pelaajan sopimuksessa oleva sadan miljoonan euron ulosostopykälä olisi taannut samalla sen, että Griezmannista olisi tullut kenties koko siirtoikkunan arvokkain siirto.

Griezmann arvostaa kuitenkin nykyistä seuraansa todella paljon. Kun kävi selväksi, ettei Atlético voi hankkia miehen korvaajaksi Alexandre Lacazetteä, Diego Costaa tai ketään muutakaan, ei Griezmann halua jättää seuraa pulaan.

– CAS on päättänyt, ettei Atlético voi hankkia uusia pelaajia. Siksi päätin yhdessä neuvonantajani Eric Olhatsin kanssa, että jään Atléticoon, 26-vuotias Griezmann totesi ranskalaisen Telefootin haastattelussa.

– Seuralla on nyt vaikeuksia, ja olisi likainen temppu lähteä nyt. Keskustelimme pomojen kanssa ja palaamme Atléticoon ensi kaudeksikin.

Griezmann teki kauden 53 ottelussaan Atléticolle 26 maalia. Mies olisi epäilemättä ollut pätevä vahvistus Zlatan Ibrahimovicin saappaisiin, mutta nyt United saa etsiä vahvistusta hyökkäykseensä muualta.

Lähde: Sky Sports