Crystal Palacen ennätyshankinta Christian Benteke teki joukkueelleen jo ensimmäisellä kaudellaan komeat 15 valioliigamaalia. Palace maksoi belgialaiskärjestä Liverpoolille vuosi sitten 27 miljoonaa puntaa.

Tänä kesänä samat seurat käynevät uudestaan neuvottelupöytään. Nyt kohteena on Liverpoolin keskuspuolustaja Mamadou Sakho, joka pelasi kevätkauden lainalla Palacessa esittäen todella vakuuttavia otteita. Sakhoa pidetään tärkeänä tekijänä siihen, että putoamiskurimuksessa olleen Palacen kurssi kääntyi niin totaalisesti.

Liverpoolin hintapyyntö on kuitenkin tiettävästi jopa 30 miljoonaa puntaa. Tuolla summalla Sakho rikkoisi Benteken siirtoennätyksen, mutta todennäköisesti Crystal Palace ei ole valmis summaa maksamaan. Jo Liverpoolissa Sakhon kanssa pelannut Benteke on kuitenkin antanut oman panoksensa sille, että ranskalaistopparin tahdosta Lontooseen siirtyminen ei jäisi kiinni.

– Olen yrittänyt taivutella häntä jäämään. Päätös on kuitenkin lopulta hänen itsensä. Hän tietää, mitä tarvitsee ja mitä haluaa tehdä, Benteke sanoo Sky Sportsin haastattelussa.

– Tietenkään Sakhon saaminen ei ole helppoa hintapyynnön takia, mutta katsotaan. Toivottavasti hän jää meille.

Benteken itsensä lähdöstä on niin ikään liikkunut huhuja, mutta hyökkääjä vakuuttaa, ettei ole lähdössä minnekään. Manageri Sam Allardycen ero tuli Bentekelle yllätyksenä, muttei vaikuta hänen ratkaisuunsa.

– Olin lomalla, kun kuulin Allardycen erosta. Hän on kuitenkin iso mies ja tietää, mitä tekee.

– Olen edelleen tyytyväinen, koska pelaan siten, miten haluankin. Viimeisten viikkojen aikana myös joukkue pärjäsi hyvin, Benteke sanoo.