Southamptonin luottopuolustaja Virgil van Dijkia pidetään yleisesti yhtenä siirtomarkkinoiden kuumimmista nimistä, etenkin alakerran pelaajia ajatellen. 25-vuotiasta hollantilaista tavoittelevat ainakin Chelsea ja Manchester City, mutta Guardianin mukaan molemmat joutuvat nuolemaan näppejään.

Lehden mukaan van Dijk on ilmoittanut Liverpoolille, että kaikkein mieluiten hän siirtyisi ensi kaudeksi juuri Anfield Roadille. 193-senttinen toppari on vastaavasti korkealla myös Pool-manageri Jürgen Kloppin asialistalla.

Liverpoolia ei tunneta Valioliigan suurseurojen pahimpana törsääjänä, mutta Guardianin mukaan van Dijkin kohdalla kukkaro aukeaa oikein kunnolla. Southampton solmi van Dijkin kanssa viime syksynä peräti kuusivuotisen jatkosopimuksen, joten sillä on edellytyksiä pyytää keskuspuolustajastaan kunnon korvausta. Siirtosumman uskotaankin voivan kohota jopa 60 miljoonaan puntaan, eli vajaaseen 69 miljoonaan euroon.

Lisäksi Liverpoolin uskotaan vastaavan Cityn esittämään palkkatarjoukseen, joka on noin 200 000 puntaa (230 000 euroa) viikossa. Näin van Dijkista tulisi paitsi Liverpoolin kaikkien aikojen kallein hankinta, niin myös joukkueen parhaiten palkattu pelaaja.

Southampton maksoi van Dijkista 13 miljoonaa puntaa ostettuaan tämän Celticistä syksyllä 2015. Celticissä pelaamillaan kahdella kaudella van Dijk valittiin Skotlannin pääsarjan tähdistöjoukkueeseen. Ensimmäisellä valioliigakaudellaan hollantilainen puolestaan valittiin ”Pyhimysten” kauden parhaaksi pelaajaksi. Päättynyt kevät meni miehen osalta pipariksi nilkkavamman takia.

Chelsea oli toivonut van Dijkista topparitrionsa vasenta tukipilaria, mutta Jürgen Kloppin valmennus käänsi osaltaan hollantilaisen pään. Tärkeää oli myös Mestarien liigaan pääsy, ja siksi niin ikään van Dijkia tavoitelleelle ex-koutsi Ronald Koemanille (nykyisen Everton) jäi luu käteen.

Hollannin maajoukkueessa van Dijk debytoi vuonna 2015.