Claude Makelélé pelasi urallaan muun muassa Real Madridissa ja Chelseassa. Hän oli ehdottomasti aikansa parhaimpia puolustavia keskikenttäpelaajia. Ranskalainen voitti urallaan muun muassa kahdesti Valioliigan, kahdesti La Ligan ja kerran Mestarien liigan.

Nyky Chelseassa on yksi pelaaja, joka muistuttaa jo uransa lopettanutta Makeléléa pelityyliltään erittäin paljon. Hän on tietenkin N’Golo Kanté. Valioliigan vuoden pelaajaksi valittua keskikentän ikiliikkujaa on kutsuttu kauden aikana ”Uudeksi Makeléléksi” Vertauksen toisen osapuolen mielestä on kuitenkin vielä liian aikaista moisille lempinimille.

– Tällä hetkellä Kanté on ehdottomasti yksi maailman parhaista keskikenttäpelaajista. Ongelmana on, että minä pelasin tuolla tasolla 25 vuotta, Makelélé kertoi Reutersille.

Vaikka Kanté on voittanutkin jo kaksi Valioliigan mestaruutta, niin hänellä ei ole tilillään vielä yhtään europeliä. Tämän lisäksi hän on myös vielä melko tuore kasvo Ranskan maajoukkueessa, sillä hänen debyytistään ”Les Bleusissa” on vain hieman yli vuosi.

– Hän ei ole pelannut Mestarien liigaa. Otteluita alkaa pian olemaan neljän päivän välein. Myös maajoukkueessa hänelle tulee lisää otteluita. Kun hän on tuolla tasolla, niin hän ei jaksa juosta 90 minuuttia koko ajan. Hänen tulee kuunnella rytmiä.

Makelélé korosti, että ei halua kuulostaa liian negatiiviselta maanmiehestään puhuttaessa.

– Toivottavasti hän tulee pärjäämään paremmin kuin minä omalla urallani.