Valioliigakausi 2017-2018 alkaa 12. elokuuta, mutta luonnollisesti sitä ennenkään joukkueet eivät laakereillaan lepää. Ainoat merkittävät maajoukkueturnaukset tänä kesänä ovat Confederations Cup Venäjällä sekä alle 21-vuotiaiden EM-turnaus. Etenkin pelaajat, joilla ei maajoukkuetehtäviä ole, palaavat harjoituksiin kaiketi jo kesäkuussa.

Seurat ovat julkistaneet kesän harjoitusotteluiden aikataulujaan. Tässä artikkelissa paneudutaan Valioliigan kuuden suuren – ja samalla viime kauden kuuden kärjen – kesän otteluohjelmaan.

Arsenalia, Chelseaa ja Liverpoolia yhdistää se, että kaikki kiertävät heinäkuussa Aasian mantereella. Jokainen näistä ottaa mittaa myös Bayern Münchenistä. Tämä herättänee tunteita ainakin Arsenalin faneissa, sillä Tykkimiesten kannattajilla ei ole Bayernin kohtaamisista välttämättä kovinkaan lämpimiä muistoja.

Tottenham ja Manchesterin kaksikko suuntaavat sen sijaan länteen ja Yhdysvaltojen kiertueelle. Ottavatpa City ja United jopa historiallisesti yhteen Amerikan mantereella, Houstonissa 20.7. pelattavassa derbyssä.

Jonkun kulmankarvoja saattaa nostattaa se tieto, että United pelaa kuusikosta kaikkein eniten harjoitusotteluita, sillä sen kalenteriin on ahdettu jo seitsemän treenipeliä. Marisihan manageri José Mourinho päättyneen kauden aikana useaan otteeseen Unitedin turruttavasta otteluruuhkasta. Real Madridin United kohtaa reilun kahden viikon sisällä kahdesti: ensin Kaliforniassa pelattavassa harjoitusottelussa ja sitten Makedoniassa pelattavssa UEFA:n Super Cupissa.

Valioliigaseuroista tosipelien makuun pääsee ensimmäisenä Everton, jonka kausi alkaa Eurooppa-liigan karsinnoilla 27.7. Liverpoolin Mestarien liigan karsinnat alkavat puolestaan 15.-16.8., eli muutama päivä Valioliigan alkamisen jälkeen.

Arsenal

13.7. vs Sydney FC, Sydney
15.7. vs Western Sydney Wanderers, Sydney
19.7. vs Bayern München, Shanghai
22.7. vs Chelsea, Peking
29.7. vs Benfica, Emirates Stadium
30.7. vs Sevilla, Emirates Stadium

Chelsea

22.7. vs Arsenal, Peking
25.7. vs Bayern München, Singapore
29.7. vs Inter Milan, Singapore

Liverpool

24.5. vs Sydney FC (Liverpool voitti 0-3), Sydney
19.7. vs Crystal Palace, Hong Kong
22.7. vs West Bromwich/Leicester, Hong Kong
29.7. vs Hertha Berlin, Berliini
1.8. vs Bayern München/Atlético Madrid/joku muu, München
2.8. vs Bayern München/Atlético Madrid/joku muu, München
5.8. vs Athletic Bilbao, Dublin

Manchester City

20.7. vs Manchester United, Houston
26.7. vs Real Madrid, Los Angeles
29.7. vs Tottenham, Nashville

Manchester United

15.7. vs LA Galaxy, Los Angeles
17.7. vs Real Salt Lake, Sandy
20.7. vs Manchester City, Houston
23.7. vs Real Madrid, Santa Clara
26.7. vs Barcelona, Washington
30.7. vs Vålerenga, Oslo
2.8. vs Sampdoria, Dublin
8.8. vs Real Madrid, Makedonia (UEFA Super Cup)

Tottenham

26.5. vs Kitchee SC (Tottenham voitti 4-1), Hong Kong
22.7. vs Paris Saint-Germain, Orlando
25.7. vs AS Roma, Harrison
29.7. vs Manchester City, Nashville

Muina merkittävinä otteluina voidaan mainita joitakuita poimintoja. Bournemouth kohtaa kotikentällään Valencian (30.7.) ja Valioliigaan noussut, Niki Mäenpään edustama Brighton Atlético Madridin (6.8.). Crystal Palace puolestaan isännöi elokuussa Schalkea (5.8.) ja Everton Sevillaa (6.8.). Everton käy heinäkuussa pelaamassa myös Tansaniassa toistaiseksi tuntematonta joukkuetta vastaan.