Liverpool yllätti monet keskiviikkona ilmoittamalla perääntyvänsä Southampton-puolustaja Virgil van Dijkin tavoittelusta. Hollannin maajoukkuepuolustajan piti olla Redsin kesän suurhankinta ja brittilehdistön mukaan myös mies itse halusi siirtoa.

Miksi Liverpool luovutti? Siihen saattaa liittyä vanhoja kaunoja Pyhimysten leiristä.

[readmore from=Virgil-Van-Dijk]

Merseysiden farmi

Dejan Lovren, Adam Lallana, Nathaniel Clyne ja Sadio Mané. Liverpool on ryöstänyt viimeisten vuosien aikana näinkin nimekkään nelikon Southamptonilta. Anfieldille Pyhimyksistä ovat aiemmin lähteneet myös Peter Crouch ja Rickie Lambert. Eteläenglantilaisseura on samalla leimaantunut monien silmissä Merseysiden farmiksi.

Vaikka rahaa avainpelaajista irtosikin, kannattajien silmissä myyntirumba ei näyttänyt hirveänkään hyvältä. Eihän se kovinkaan mukavalta, tunnu jos oman joukkueen parhaimmisto häipyy vuosi toisensa jälkeen saman kilpailijan leiriin. Van Dijkin lähdön myötä koko seura olisi ollut viimeistään vaarassa menettää kasvonsa fanien silmissä.

”Pyydämme anteeksi väärinkäsityksistä omistusta, seurajohtoa ja Southamptonin kannattajia kohtaan liittyen Virgil van Dijkiin”

Nämä sanat kuvaavat hyvin, että Liverpoolin tiedote oli myös julkinen anteeksipyyntö Southamptonille. Seura ei voinut enää kalastaa yhtä huippua lisää Anfieldille Pyhimysten joukoista. Omatunto alkoi kolkuttaa ja moraali tuli vastaan.

Van Dijkin hankinta ei olisi näyttänyt Liverpoolin julkisuuskuvassa hyvältä. Kummittelihan Southamptonin tutkintapyyntökin taustalla (lue uutinen).

Näin siirto jäi tällä erää tekemättä ja Etelä-Englannissa on syytä juhlia.