Jussi Jääskeläisen peliura on hyvin todennäköisesti paketissa. Mies itse kertoi asiasta Iltalehdelle (lue uutinen).

”Jässi” ei ole se äänekkäin tai mediaseksikkäin kaveri. Hän ei ole Mestarien liigan voittaja, eikä hän ole koskaan pelannut missään ykköskorin seurassa. Suomessa ei ihan taideta ymmärtää, että kaikesta tästä huolimatta Jääskeläinen on yksi Suomen kaikkien aikojen futareista.

Jo se on ihan huikea saavutus, että Jääskeläinen pelasi uskottavasti Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 42-vuotiaana. Samassa iässä harva ammattilainen enää pysyy nuorempiensa mukana.

Jässi on samassa seurassa Ryan Giggsin, Frank Lampardin, Steven Gerrardin ja Alan Shearerin kanssa.

Tarjoilen toisen todella kovan faktan: Jääskeläinen sai vyölleen 436 valioliigaottelua. Toki ne tulivat Boltonissa ja West Hamissa, jotka eivät koskaan taistelleet sarjamestaruudesta. Se on tässä tarinassa sivuseikka. Kukaan ei pelaa sattumalta 436:tta ottelua Valioliigassa. Kovempaan saldoon on itse asiassa pystynyt vain 25 pelaajaa. Jässi on siis samassa seurassa Ryan Giggsin, Frank Lampardin, Steven Gerrardin ja Alan Shearerin kanssa. Joko nyt aletaan ymmärtää, kuinka kovasta tempusta on kyse.

Ehkei Jässin saavutuksia ole ihan tajuttu juuri siksi, että mies pelasi suuren osan urastaan Boltonin kaltaisessa seurassa. Tai ehkä siksi, että samaan aikaan otsikoissa olivat Jari Litmanen ja Sami Hyypiä.

[readmore from=mielipide]

Miettikääpä, kuinka paljon tänä päivänä kohkattaisiin, jos joku suomalainen olisi Valioliigassa viikosta toiseen avauskokoonpanossa. Tässä katsannossa tuntuu melko hassulta, että Palloliitto on valinnut Jääskeläisen Vuoden jalkapalloilijaksi yhtä monta kertaa (1) kuin Tim Sparvin – mitään Sparvilta pois ottamatta.

Vielä yksi kysymys, joka auttaa ymmärtämään Jääskeläisen saavutusten tason. Uskotko, että joku Suomen nykypelaajista voisi pelata Valioliigassa 436 ottelua? Nykyään taitaa olla jo kova juttu, jos joku yltäisi yhteen valioliigaotteluun.