Diego Costa on viimeisen pelinsä Chelseassa pelannut. Hyvin todennäköisesti ainakin.

Costa kertoi myöhään keskiviikkona lehdistölle saaneensa Antonio Contelta viestin. Viestissä luki, ettei Costa kuulu Conten ensi kauden suunnitelmiin. Siinä samassa kuului rutinaa, ja iso pyörä lähti pyörimään.

Costan ilmoituksen myötä voin ilolla ilmoittaa: siirtomarkkinat on nyt virallisesti avattu!

Onhan siirtoja toki jo ehditty tehdä. Esimerkiksi Manchester City on polttanut rahaa jo 90 miljoonan euron edestä. Mutta hankinnat olivat toisenlaisia. Bernardo Silva tuli Monacosta ja Ederson Benficasta. Päteviä hankintoja – ja mahdollisesti erittäin hyviä täsmähakuja – mutta silti erilaisia. Pelaajat tulivat seuroista ja sarjoista, joissa ei yleisesti ottaen niin paljon rahaa hankintoihin käytetä. On melko todennäköistä, ettei Monaco korvaa Silvaa ”isolla nimellä” – Benfica Edersonia vielä vähemmän.

[readmore from=siirtomarkkinat]

Costa sen sijaan paikataan isosti. Moni pitää jo varmana, että Chelsea hankkii Costan tilalle Romelu Lukakun. Toteutuessaan kaupan arvo voi olla jotain 50 ja 100 miljoonan punnan väliltä.

Ja tuolileikki jatkuu. Mihin Costa menee? Atléticoon? Jos sinne, kenestä Atlético luopuu? Ei kai sentään Antoine Griezmannista? Entä kenet Everton hankkii Lukakun tilalle? Rahaa seuralla jo on uuden omistajan myötä mukavasti, ja Lukakun myynnin myötä kirstu natisisi liitoksistaan. Seuraavat liikkeet aiheuttaisivat taas seuraavia ja sitä seuraavia liikkeitä.

Nyt on markkinat kunnolla auki. Odotettavissa on monien isojen kauppojen kesä.