Kesän siirtoruletti sai torstaiaamuna valtavasti lisää vauhtia, kun Diego Costa ilmoitti medialle olevansa pakotettu etsimään uutta seuraa. Chelsean ja Espanjan maajoukkueen kärkimies sanoi haastattelussa suoraan, että valmentaja Antonio Conte oli ilmoittanut tälle tekstiviestitse, ettei Costalla olisi tilaisuutta Chelseassa.

Chelsean kausi päättyi mestaruusjuhliin ja Costa paukutteli kauden aikana komeat 22 maalia. Näitä kahta hienoa saavutusta lukuun ottamatta Conten ja Costan yhteistyöstä jäi jokseenkin rupisia muistoja. Jo kauden alussa Costa huilasi epämääräisten selkävaivojen takia Conten harmiksi, mutta kipinät sinkoilivat etenkin tammikuun siirtoikkunan auettua.

Tuolloin Costan väitettiin kiukutelleen, koska hän oli saanut jättimäisen palkkatarjouksen Kiinasta, mutta seura ei ollut halukas päästämään häntä pois. Costan sanottiin ottaneen yhteen myös joukkueen kuntovalmentajan kanssa. Conte hyllytti kärkimiehensä yhden ottelun ajaksi, joskin selitykseksi annettiin jälkikäteen uusiutuneet selkävaivat.

Costan viimeisin tempaus saattoi kuitenkin maksaa Chelsealle useita miljoonia. Nyt kaikille ostajaehdokkaille on päivänselvää, ettei lontoolaisseura halua Costaa pitää, joten siirtosummasta tingittäessä kaikki valttikortit ovat ostajan kädessä.

Chelsean uskotaan tavoitelleen kiinalaisseura Tianjin Quanjianilta yli 85 miljoonan euron siirtosummaa, mutta Costan paljastus lätkäisi mihin tahansa kauppaan välittömästi alennusmyyntilapun. Hintaa laskee ennen kaikkea se, että Chelsean tiedetään olevan paitsi erittäin halukas, niin myös käytännössä pakotettu Costan myymään.

Eikä siitäkään ole neuvotteluissa apua, että Costa kertoi avoimesti väliensä olleen huonot managerin kanssa. Ongelmapelaajista ei ole tavattu maksaa ylisuuria hintoja.

Chelsean tiedetään olevan erittäin kiinnostunut hankkimaan Costan korvaajaksi Evertonista Romelu Lukakun. Siihenkin kauppaan paljastuksella voi olla vaikutusta, sillä Evertonilla on nyt edellytykset pyytää Lukakusta vieläkin suurempaa hintaa. Jostain Chelsean on uusi kärkimies saatava, ja seurassa tiedetään, että Lukaku on Chelsean tärkeimpiä prioriteettejä.

Kenties hulluinta on se, että vaikka Costa tekikin seuralleen melkoisen karhunpalveluksen, voi hän itse saada siirtonsa yhteydessä vieläpä uskollisuusbonuksen. Syynä tähän on se, ettei hän ole pyytänyt virallisesti siirtoa, mutta seura on kertonut hänelle yrittävänsä saada hänet kaupaksi.

Loppukaneettina voidaan todeta, että sille on syynsä, mikseivät pelaajat tavallisesti kommentoi julkisesti keskeneräisiä neuvotteluja tai valmennusjohdon kommentteja pelaajien asemasta seurassa. Hyvin todennäköisesti Antonio Contekin katuu nyt sitä, että hän kertoi Costalle tämän tilanteesta niin selkeästi, ja vieläpä tekstiviestillä.