Jürgen Kloppin seuraajaksi Borussia Dortmundiin valittu Thomas Tuchel teki seurassa jokseenkin niin hyvää työtä, kuin uskallettiin odottaakin. Kloppin tavoin Mainz-taustainen Tuchel peluutti joukkuettaan yleisöön menevällä pelitavalla sekä hankki seuralle sen ensimmäisen pokaalin viiteen vuoteen, kun Dortmund voitti kauden päätteeksi Saksan cupin.

Dortmundin seurajohto osoitti kuitenkin pian cup-finaalin jälkeen Tuchelille ovea. Taustalla oli useita erimielisyyksiä seurajohtaja Hans-Joachim Watzken kanssa.

Kenties yksi merkittävimmistä oli Tuchelin närkästys siihen, kun Watzke ei vaatinut Mestarien liigan puolivälieräottelun (Monacoa vastaan) siirtämistä, kun Dortmundin joukkueen bussi joutui pommi-iskun kohteeksi vain hetki ennen ottelun alkuperäistä alkamisaikaa. Ottelu pelattiin päivää myöhemmin siitä huolimatta, että moni joukkueen pelaajista oli edelleen sokissa.

43-vuotias Tuchel on tehnyt valmentajana sen verran hyvää työtä, ettei ole mitään syytä epäillä, etteikö mies saisi pian jälleen töitä näkyvältä paikalta. The Independentin mukaan yksi potentiaalinen vaihtoehto löytyy Valioliigasta.

Lehti kertoo Southamptonin harkitsevan Tuchelin palkkaamista managerikseen. ”Pyhimysten” managerin pesti on edelleen Claude Puelin hallussa, mutta ranskalaisen passiivinen pelitapa ei ole ollut kannattajien mieleen.

Puel ei ole myöskään Southamptonin konkaripelaajien erityisessä suosiossa, eivätkä konkarit hänen. Potkujen uskotaan olevan lähellä, ja pian neuvotellaan Puelin sopimuksen purusta aiheutuvan kompensaation suuruudesta.

Tuchelin kohdalla kysymysmerkiksi nousee se, onko saksalainen valmis ottamaan ”askeleen taaksepäin”. Dortmundissa Tuchel sai nauttia Mestarien liigasta pudotuspelivaihetta myöten, ja näennäisesti Dortmund taistelee vuodesta toiseen myös Bundesliigan voitosta – tai ainakin kärkisijoista. Southamptonissa puolestaan ei ensi kaudella ole europelejä tarjolla.

Southamptonissa ovat esillä myös Mauricio Pellegrinon ja Roger Schmidtin nimet, mutta kaksikko on samaan aikaan myös Crystal Palacen kiikarissa.

Mikäli Tuchel Valioliigaan päätyisi, olisi sarjassa ensi kaudella jo kolme saksalaisvalmentajaa. Sarjanousija Huddersfieldiä valmentaa Kloppin hyvä ystävä David Wagner, joka toimi aiemmin Dortmundin reservijoukkueen luotsina.