Vieläkö muistat Emmanuel Adebayorin?

Togolaishyökkääjä on ehtinyt jo kypsään, 33 vuoden ikään. Hän ei ole pelannut Valioliigassa vuoteen. Miksi siis kirjoitamme hänestä? Adebayorin antaman lausunnon vuoksi.

Ranskalaislehti L’Equipe haastatteli miestä, joka tätä nykyä pelaa turkkilaisessa Basaksehirissä. Aiemmin urallaan hän on pelannut muun muassa Monacossa, Arsenalissa, Manchester Cityssä, Real Madridissa, Tottenhamissa ja Crystal Palacessa. Viimeksi mainittu seuravalinta ei tainnut mennä ihan nappiin.

– Minulla oli hienoja kokemuksia Englannissa. Olin seuroissa, jotka olivat maan parhaita, Adebayor sanoi L’Equipelle Daily Mailin mukaan.

– Olin onnellinen siellä, perheenikin oli. Ainoa virhe oli se, että tein sopimuksen Crystal Palacen kanssa tammikuussa 2016.

– Tein sen vain miellyttääkseni lähipiiriäni. He sanoivat minulle: ”Manu, sinun on ruvettava taas pelaamaan!” Se oli urani huonoin päätös.

”Olen todella onnellinen Turkissa”

Tottenham oli vapauttanut Adebayorin sopimuksestaan syyskuussa 2015. Mies oli koko syyskauden pelaamatta, kunnes hän siirtyi tammikuun lopussa Palaceen. Adebayor teki vain yhden maalin 15 ottelussa. Kauden päätteeksi hän jäi taas työttömäksi. Syksy vierähti jälleen ilman seuraa, ja viime tammikuussa Adebayor siirtyi Turkkiin.

– Vietin sen ajan (työttömänä) rauhallisesti. En ollut koskaan huolissani. Minulla ei ollut muutakaan tekemistä, joten vietin useamman kuukauden Togossa harjoitellen.

– Togossa käytännöllistä on se, että voi harjoitella ulkona vuoden ympäri. Harjoitin nopeuttani ja kestävyyttäni. Siskoni huolehti minusta, hän valmisti minulle terveellisiä aterioita.

Basaksehirissä Adebayor iski päättyneellä kaudella seitsemän maalia 16 ottelussa. Joukkue jäi sekä Turkin Superliigassa että maan Cupissa toiseksi. Nyt on kuitenkin löytynyt sellainen pelillinen koti, jossa Adebayor mielellään jatkaa.

– Minulla on vielä vuosi sopimusta jäljellä. Ei ole syytä lähteä. Olen todella onnellinen Turkissa.