Seurajalkapallokausi päättyi muutama viikko sitten, mutta kansainvälisellä rintamalla meno sen kuin kiihtyy.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat saatiin jo pelattua. Englanti juhli arvokisavoittoa ja nyt saarivaltiossa toivotaan samaa vuotta vanhemmalta ikäluokalta. Vedonlyöntiyhtiöiden kerroinasettelun mukaan Englanti on nimittäin yksi suosikeista tänään alkavassa alle 21-vuotiaiden EM-turnauksessa.

Nimi hieman hämää, sillä turnauksessa on runsaasti 22- ja jopa 23-vuotiaita. Syy on se, että ikä lasketaan karsintojen alusta. Ei anneta sen haitata, sillä Englannin ryhmässä on mukana runsaasti mielenkiintoisia pelaajia.

Laatua kaikille pelipaikoille

Ykkösvahtina häärää Jordan Pickford, jonka nimi on viimeistään viime päivinä tullut suurelle yleisölle tutuksi. 23-vuotias veräjänvartija siirtyi eilen Sunderlandista Evertoniin 25-30 miljoonan punnan kaupassa.

Puolustuslinjasta löytyy niin ikään kovia nimiä. Topparin tontille ovat tyrkyllä muun muassa Swansean Alfie Mawson, Arsenalin Calum Chambers ja Rob Holding sekä Southamptonin Jack Stephens. Oikean pakin tontilla aloittaa todennäköisesti Evertonin Mason Holgate ja vasemmalla Leicesterin Ben Chilwell.

Keskikentältä puuttuu loukkaantumisen vuoksi Chelsean Ruben Loftus-Cheek, mutta laatua riittää silti. Muodostelma on todennäköisesti jonkinlainen 4-3-3 tai 4-5-1. Keskikentän pohjan paikka on näillä näkymin varattu Chelsean Nathaniel Chalobahille, joka alkaa jo kolkutella Englannin A-maajoukkueen ovia.

Toinen laitahyökkääjän paikka on korvamerkitty Nathan Redmondille, joka oli viime kaudella Southamptonin paras maalintekijä Valioliigassa. Toisella laidalla nähdään todennäköisesti Leicesterin Demarai Gray, jolloin kapteeni James Ward-Prowse ottanee paikan keskikentän kolmikosta.

Keskikentän kolmikon kolmanneksi lenkiksi povataan Chelsean Lewis Bakeria, joka iski viime kauden lainapestinsä aikana 15 maalia 39 ottelussa hollantilaiselle Vitesse Arnhemille. Jos homma ei toimi, Ward-Prowsen voi esimerkiksi sijoittaa laidalle, ja keskikentän kolmikkoon hamuavat tietään Aston Villan Jack Grealish sekä Derbyn Will Hughes.

Mikäli avaus muotoutuisi yllä kuvaillulla tavalla, keskushyökkääjän paikka menisi Tammy Abrahamille. Nyt puhutaan todella mielenkiintoisesta nimestä, sillä Chelsean vasta 19-vuotias Abraham iski viime kaudella Mestaruussarjassa 23 maalia. Hän pelasi sesongin lainalla Bristol Cityssä. Jos Abraham ei osu, piikkiin voi siirtää esimerkiksi Grayn.

Hallitseva mestari heti vastassa

Vielä pari sanaa turnauksesta. Englanti voitti oman karsintalohkonsa ja selvitti näin ollen tiensä suoraan lopputurnauksen lohkovaiheeseen. Kolme leijonaa pelaa A-lohkossa yhdessä Puolan, Slovakian ja Ruotsin kanssa. Urakka alkaa tänään Ruotsia vastaan kello 19 Suomen aikaa.

Puolassa pelattavassa turnauksessa on yhteensä mukana 12 joukkuetta, jotka on jaettu kolmeen alkulohkoon. Lohkovoittajat ja paras lohkokakkonen etenevät välieriin. Finaali pelataan Krakovassa 30. kesäkuuta. Hallitseva mestari on Ruotsi, joka voitti kaksi vuotta sitten loppuottelussa Portugalin rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Turnausta voi seurata Eurosportin välityksellä.

Englannin joukkue

Maalivahdit
Jordan Pickford (Everton)
Angus Gunn (Manchester City)
Jonathan Mitchell (Derby)

Puolustajat
Mason Holgate (Everton)
Ben Chilwell (Leicester)
Calum Chambers (Arsenal)
Jack Stephens (Southampton)
Matt Targett (Southampton)
Rob Holding (Arsenal)
Kortney Hause (Wolves)
Dominic Iorfa (Wolves)
Alfie Mawson (Swansea)

Keskikenttäpelaajat
Nathaniel Chalobah (Chelsea)
James Ward-Prowse (Southampton)
Lewis Baker (Chelsea)
Nathan Redmond (Southampton)
John Swift (Reading)
Will Hughes (Derby)
Jack Grealish (Aston Villa)

Hyökkääjät
Demarai Gray (Leicester)
Tammy Abraham (Chelsea)
Jacob Murphy (Norwich)
Cauley Woodrow (Fulham)

Päävalmentaja
Aidy Boothroyd