Everton rikkoi seuran siirtoennätyksen vahvistamassa viime vuosien suurinta kompastuskiveään, joukkueen maalivahtiosastoa. Toffeesin värväämä pelaaja oli Sunderlandissa viime kaudella läpimurtonsa tehnyt Jordan Pickford. 23-vuotiaan englantilaisen 30 miljoonan euron siirtosumma voi parhaimmillaan nousta 35 miljoonaan euroon.

Miksi Pickford oli hintansa väärti? Sitä avaamme seuraavaksi.

Loistava debyyttikausi takana

Muistetaanpa, että viime kausi oli vasta Pickfordin ensimmäinen valioliigatasolla. Maalivahti ryöväsi ykköstorjujan paikan Vito Mannonelta ja avasi mainiosti 29 ottelussa.

[readmore from=Jordan-Pickford]

Myös Pickfordin tilastot olivat Sunderlandin putoamisesta huolimatta todella vakuuttavia. Nuorukainen keräsi keskimäärin eniten torjuntoja valioliigassa ottelua kohden (4,7 per 90min). Tämän lisäksi maalivahti piti Sunderlandin heikosta puolustuksesta huolimatta neljä nollapeliä.

Black Catsin tasoisen joukkueen tolppien välissä nämä ovat vahvoja lukuja.

Heikko kohta viimein paikattu

Entäpä miksi juuri Everton on Pickfordille hyvä seura nyt? Valinnasta tulevat hyötymään niin seura kuin maalivahti itse.

Tosiasiahan on se, ettei Toffeesilla ole ollut Tim Howardin lähdön jälkeen selkeää ykkösvahtia. Näin Pickford saa nousta suoraan seuran ykkösvahdiksi tuomaan kilpailua ailahtelevalle Joel Roblesille.

Evertonin tapauksessa maalivahdin hankinta oli niinkin välttämätön, että siitä kannatti maksaa hieman suurempi hinta. Pickfordin tapauksessa herran potentiaali maksaa suurella todennäköisyydellä hänestä maksetun summan moninkerroin takaisin.

Parhaimmassa tapauksessa Evertonilla on huippumaalivahti 10 vuoden ajaksi. Samalla voittava maalivahti voi tuoda merseysidelaisseuralle useita lisäpisteitä, jotka viime kaudella menetettiin.

Suuremmassa joukkueessa Pickfordilla olisi ollut vaarana juuttua kakkosvaihtoehdoksi. Nyt tarjolla on lähtökohtaisesti torjuntavastuu suurimmassa osassa ensi kauden otteluista.

Ensi kesän MM-kisojen lähestyessä säännölliset minuutit voivat olla Pickfordille kullanarvoisia. Jos hyvin käy, ne voivat tuoda paikan jopa Venäjään lähtevässä kisakoneessa.