Everton ja Stoke eivät saaneet niin sanottua pehmeätä laskua valioliigakauden 2017–18 alkuun – kaikkea muuta.

Joukkueet kohtaavat toisensa kauden avauskierroksella elokuussa. Liverpoolilainen Everton kohtaa sen jälkeen peräkkäisissä otteluissa Manchester Cityn, Chelsean, Tottenhamin ja Manchester Unitedin.

Stoke puolestaan kohtaa kahdeksassa ensimmäisessä liigaottelussaan kuusi joukkuetta viime kauden päätöstaulukon TOP 8:sta, kun vastaan asettuvat Evertonin lisäksi Arsenal, Manchester United, Chelsea, Southampton ja Manchester City.

Mark Hughesin miehistöllä oli päättyneellä kaudella suuria vaikeuksia suurseuroja vastaan. Sekä kotona että vieraissa tuli rumia tappioita.

– Meillä oli viime kerralla vaikeata parin avausviikon aikana, etenkin otteluissa suurempia vastaan, mutta meillä on todellinen mahdollisuus korjata asia tällä kaudella, Pottersin kapteeni Ryan Shawcross sanoo.

– Meillä on kolme veden kielelle tuovaa kotiottelua Arsenalia, Unitedia ja Chelseata vastaan, joihin olemme valmiina. Toivottavasti onnistumme näyttämään noissa otteluissa, mistä meidät on tehty.

Myös toissa kauden mestari Leicester joutuu kunnon testiin alkukaudesta. Kuudessa ensimmäisessä kamppailussa sen vastustajiin lukeutuvat Arsenal, Manchester United, Chelsea ja Liverpool.

Evertonin alku
Stoke (k)
Manchester City (v)
Chelsea (v)
Tottenham (k)
Manchester United (v)

Stoken alku
Everton (v)
Arsenal (k)
West Bromwich (v)
Manchester United (k)
Newcastle (v)
Chelsea (k)
Southampton (k)
Manchester City (v)

Leicesterin alku
Arsenal (v)
Brighton (k)
Manchester United (v)
Chelsea (k)
Huddersfield (v)
Liverpool (k)

Lähde: Stoke Sentinel