Tottenham pelasi Valioliigassa niin vakuuttavan kevätkauden, että hyvin monien papereissa Spurs lasketaan arvatenkin ensi kauden suurimpien voittajasuosikkien joukkoon. Peli kulki etenkin kotoisella White Hart Lanella, jossa Tottenham ei hävinnyt koko kauden aikana kertaakaan.

White Hart Lane jäi kuitenkin kauden päätteeksi historiaan, eikä Tottenhamin uusi kotistadion valmistu vielä tulevalle kaudelle. Niinpä edessä on väliaikainen muutto Englannin maajoukkueen pyhättöön Wembleylle.

Wembley on Tottenhamille tuttu stadion, sillä se toimi Spursin kotiareenana myös viime kauden Mestarien liigan kotiotteluissa. Menestys tosin oli varsin kehnoa, sillä Tottenham voitti vain yhden viime kaudella Wembleyllä pelaamistaan viidestä ottelusta.

Yhdeksi syyksi vaisuuteen Wembleyllä on pidetty stadionin pelialustan suurta kokoa. White Hart Lanen nurmen koko 100m x 67m oli koko Valioliigan toiseksi pienin (Stoken kenttä on vielä metrin kapeampi). Wembleyn viheriö on puolestaan koko sarjan suurin.

Tottenhamin pelitapa perustuu aktiiviseen prässiin ja nopeaan liikkeeseen, ja sen toteuttamista Wembleyn ”lentokenttä” vaikeuttaa. Seura olikin anonut Valioliigalta lupaa pienentää Wembleyn nurmea. Liigan 20 seuran puheenjohtajien kokouksessa anomus kuitenkin hylättiin.

Valioliiga päätti kaksi vuotta sitten, että pelialustojen koon pitäisi olla standardisoidut 105 metriä x 68 metriä. Poikkeuksia sallittaisiin vain, kun ”stadionin rakenteet tekevät mahdottomaksi säännön noudattamisen”.

Poikkeuslupa pienempään pelialustaan on myönnetty seitsemälle seuralle – muun muassa Chelsealle, Evertonille ja Liverpoolille – mutta Wembleylle lupaa ei myönnetä. Kansallisstadionin alustan koko on 105m x 69m. Tottenham saattaa tosin vielä anoa Englannin jalkapalloliitolta lupaa edes kaventaa kenttää metrillä.

Sarjanousijoista Newcastle ja Brighton täyttävät jo kentän kokoa koskevat säännöt, mutta Huddersfieldia vaaditaan kasvattamaan kenttänsä kokoa.