Nousukarsinnan kautta seurahistoriansa ensimmäistä kertaa Valioliigaan noussut Huddersfield on aikeissa osoittaa, että se on valmis satsaamaan menestyksen eteen myös rahallisesti pääsarjatasolla. The Timesin mukaan ”Terrierit” ovat tekemässä kahta merkittävää hankintaa, joista kumpainenkin rikkoo seuran vanhat siirtoennätykset ylivoimaiseen tapaan.

Huddersfield on hankkimassa Ranskan liigan Montpellieristä Steve Mouniéta. 22-vuotias beniniläishyökkääjä on jo päässyt yhteisymmärrykseen sopimus henkilökohtaisista ehdoista. Viime kaudella Mounié ampui eteläranskalaisille 14 liigamaalia. Mounién siirtosummaksi arvioidaan noin 12 miljoonaa puntaa eli 13,7 miljoonaa euroa.

Hinta kohoaa lähes yhtä korkeaksi keskikenttäpelaaja Aaron Mooyn kohdalla. Mooy pelasi viime kauden Huddersfieldissa lainalla, mutta nyt seura haluaa hankkia hänet omakseen Manchester Citystä.

Mooyn lähtöhinta on 8 miljoonaa puntaa (9,1 miljoonaa euroa), mutta erinäiset bonukset voivat nostaa summan 10 miljoonaan puntaan (11,4 miljoonaan euroon). Sopimukseen sorvataan myös pykälät takaisinosto-oikeuden ja jatkomyyntien varalta. 26-vuotias Mooy on parhaillaan Australian maajoukkueen mukana Confederations Cupissa.

Huddersfieldin kallein pelaajahankinta on toistaiseksi ollut toppari Christopher Schindler. Seura maksoi saksalaisesta vuosi sitten 1860 Münchenille 1,87 miljoonaa puntaa (2,1 miljoonaa euroa). Nyt puhutaan siis moninkertaisista summista.