Andy Carrollin siirtoennätys on jäämässä historiaan, jos ja kun Liverpool vie maaliin Mohamed Salahin hankinnan AS Romasta. Salahin siirtosummaksi otaksutaan 39 miljoonaa puntaa eli reilut 44 miljoonaa euroa. Kaupan odotetaan varmistuvan lähipäivinä.

25-vuotiaan egyptiläishyökkääjän myynnistä ei hyödy rahallisesti ainoastaan AS Roma, vaan muhkea osuus on tarjolla myös Salahin entiselle seuralle Chelsealle. Puolustava valioliigamestari kuittaa kaupasta 2,7 miljoonan punnan eli reilun 3 miljoonan euron potin.

The Timesin mukaan Chelsea neuvotteli AS Roman kanssa sopimukseen pykälän, että se saa 10 prosenttia Salahin jälleenmyyntiarvosta. Chelsea myi Salahin Roomaan viime kesänä 12 miljoonalla punnalla tämän vietettyä edellisen kauden samassa seurassa lainalla. Koska Roma on tekemässä kaupalla huikean 27 miljoonan punnan voiton, on Chelsean osuus potista 2,7 miljoonaa puntaa.

Salah siirtyi Chelseaan Baselista tammikuussa 2014, muttei saanut seurassa jalansijaa. Hän pääsi avaukseen vain kuudessa valioliigaottelussa ja ajautui lainalle Romaan ja Fiorentinaan. Jo vuosi sitten Chelsea teki miehellä kuitenkin miljoonan punnan verran myyntivoittoa ja nyt tuo voitto on miltei nelinkertaistumassa.

Liverpool on solmimaisillaan Salahin kanssa nelivuotisen sopimuksen, jossa on optio vuoden jatkosta.