Seuralegenda Kenny Burns arvioi, että Nottingham Forestia edustavassa Britt Assombalongassa on potentiaalia jopa 50 miljoonan punnan kärkipelaajaksi.

Assombalonga, 24, takoi viime kaudella 14 maalia. Sky Sportsin mukaan mies on Middlesbrough’n ykköskohde tämän kesän siirtomarkkinoilla.

– Nottingham Forest olisi hullu myydessään Britt Assombalongan, jos Middlesbrough’n kaltainen seura tekisi tästä tarjouksen tänä kesänä, Burns kirjoitti Nottingham Postin kolumnissaan.

– En ole yllättynyt Boron kiinnostuksesta häntä kohtaan. Olen yllättynyt siitä, että tähän mennessä suuremmat seurat eivät ole osoittaneet mielenkiintoa, hän jatkoi.

– Seison sanojeni takana. Olen sanonut kerta toisensa jälkeen, että Brittissä on potentiaalia 40-50 miljoonan punnan kärkipelaajaksi, koska hänen tekemisensä kentällä on puhdasta kultaa – hän tekee maaleja.

Assombalonga on heiluttanut Mestaruussarjassa verkkoa 30 kertaa 65 pelissä. Burnsin mukaan maalikeskiarvo puhuu puolestaan, koska mies tekee maalin keskimäärin joka toisessa pelissä.

Miettikää vain, mitä hän pystyy tekemään ensi kaudella, jos he saavat pitää hänet huippukunnossa – hän voisi repiä Mestaruussarjan riekaleiksi.

– Ja hän olisi tehnyt jopa enemmän maaleja, jos hän ei olisi ollut koko kautta sivussa loukkaantuneena. Mielestäni hän ei ollut täydessä kunnossa viime kaudella, mutta siitä huolimatta päätyi parhaaksi maalintekijäksi 14 maalilla. Miettikää vain, mitä hän pystyy tekemään ensi kaudella, jos he saavat pitää hänet huippukunnossa – hän voisi repiä Mestaruussarjan riekaleiksi.

Assombalonga päätti kauden tyylikkäästi iskemällä kaksi maalia viimeisellä kierroksella. Maalien myötä Nottingham vältti niukasti putoamisen Ykkösliigaan.

Lähde: Teesside Gazette